Economia

economia

Primera aturada parcial al Trambaix amb seguiment “total”, segons els sindicats

L’empresa i els treballadors asseguren que s’han respectat els serveis mínims del 40% previstos

Reclamen una millora del manteniment i més contractacions davant l’actual volum de feina

La primera jornada de vaga parcial al Trambaix convocada pel comitè d’empresa ha tingut un seguiment del 100%, segons fonts sindicals, mentre que fonts de l’empresa també admeten que ha tingut bastant seguiment entre els treballadors i han explicat que no s’han produït “incidències ni aglomeracions”. Tant Tram com representants sindicals han coincidit en assenyalar que s’han respectat els serveis mínims, del 40%.

Aquest dilluns s’ha dut a terme la primera jornada de vaga parcial al Trambaix, que també seguirà aquest dimarts 10, i el divendres 13 de setembre. La primera de les aturades ha transcorregut entre set i nou del matí, mentre que aquesta tarda es repetiran entre cinc i set de la tarda. Aquest dimarts i divendres que ve es repetiran en les mateixes franges horàries.

Les demandes del personal del Trambaix no són econòmiques sinó que reclamen una millora en el manteniment i un increment de les contractacions davant l’actual volum de feina, segons fonts sindicals. En aquest sentit, afirmen que el nombre d’usuaris s’ha multiplicat per sis des del 2004, quan es va iniciar el servei. A més a més, també remarquen que el Trambaix disposa dels mateixos recursos materials des d’aleshores, com tramvies, nombre de conductors, menys inspectors i vigilants de seguretat i el mateix temps comercial, incloent el d’aturada a les estacions. També apunten que hi ha una manca d’unitats per “donar del servei necessari” i que al final aquesta situació es tradueix amb un descens de la qualitat del servei. D’altra banda, els treballadors indiquen que també se’n ressent la salut dels treballadors, que pateixen uns “nivells d’estrès inacceptables” mentre que les baixes per ansietat augmenten. “Les persones que utilitzen el servei pateixen el constant increment de l’aforament en els tramvies, que en moltes ocasions supera la capacitat legal dels vehicles, comprometent així la seguretat i el confort dels passatgers”, afegeixen fonts sindicals, que critiquen la “passivitat de l’empresa” davant aquest escenari i lamenten “profundament” les molèsties que generaran aquestes aturades.

Per la seva banda, fonts de l’empresa han indicat a l’ACN que la primera aturada parcial ha transcorregut sense incidents ni presència de piquets. Sobre les reclamacions dels treballadors, han detallat que de dilluns a divendres presten servei la totalitat dels trens i han atribuït la situació a l’actual a “l’augment de la demanda del transport públic, que no només s’està produint al Tram”. En aquest sentit, han comentat que el servei es va dissenyar aleshores preveient una demanda creixent i amb l’aforament suficient per acollir els viatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Primera aturada parcial al Trambaix amb seguiment “total”, segons els sindicats

Barcelona

El sector de la garrofa planta cara a la marginalitat

Barcelona
Montserrat Peñarroya
Experta en màrqueting digital i negocis digitals, autora d’”Estratègies d’èxit per a empreses culturals”

“L’associació ajuda l’empresa cultural a sobreviure”

Sabadell
DE MEMÒRIA

Virtuts

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)
Informació especial

La compatibilitat del delegat de protecció de dades amb altres càrrecs

Rebled Bellvehí Advocats
Informació especial

Ensopegar amb la mateixa pedra

Advocada del despatx Lleal Tulsà Assessors
Unió Europea

L’economia europea creix una dècima per sota del previst

tecnologia

El cap de Telegram diu que l’acusen de “delictes comesos per tercers”

barcelona
Economia

Aval del BCE a l’opa del BBVA sobre el Banc Sabadell

barcelona