Economia

economia

El lloguer d’una habitació a Barcelona s’enfila als 638 euros al mes a l’agost

Segons el portal immobiliari Fotocasa, també destaca l’Hospitalet de Llobregat amb 533€ segons dades del darrer mes d’agost, Cerdanyola amb 504€ i Badalona amb 490€

La mitjana catalana és de 611 euros, un 97% més respecte el 2015

Barcelona és la ciutat més cara per llogar una habitació en un habitatge compartit; el preu d’aquest darrer mes d’agost ha estat de 638 euros de mitjana. Així es desprén de les dades que ha donat a conéixer el portal immobiliari Fotocasa que les compara amb d’altres ciutats. A la llista de municipis més cars, també hi trobem l’Hospitalet de Llobregat, on el preu mitjà a l’agost va ser de 533€, Cerdanyola del Vallès, amb 504€, i que ocupa el 10è lloc, i Badalona amb 15ena, amb 490€.

A tot Catalunya, el preu del lloguer d’una habitació ha pujat un 97% des del 2015 i s’ha situat en els 611 euros, segons l’estudi ’Habitatges compartits a Espanya el 2024’ del portal immobiliari Fotocasa. Si s’analitza el darrer any, el preu mitjà per habitació es va incrementar un 8% en comparació al 2023, quan va ser de 565 euros. Catalunya és el territori amb un preu per habitació més car, seguit de les Illes Balears (576 euros al mes), el País Basc (543 euros) i Navarra (512 euros). De fet, són els cinc territoris a l’Estat que superaven els 500 euros a l’agost d’aquest any. Per contra, els preus més baixos corresponien a Extremadura i Castella-La Manxa, amb 239 i 269 euros, respectivament. Segons el portal, la causa d’aquest creixement tant gran en el preu de les habitacions en habitatges compartits és el desequilibri que hi ha entre l’oferta i la demanda d’habitatges, que fa tensionar a l’alça el preu. El fet que el preu del lloguer d’un habitatge complet augmenti, i sigui superior als 1000 euros de mitjana, “obliga als inquilins a buscar habitatges compartits per poder afrontar les despeses que se’n deriven, el que manté a l’’alça els preus”, segons ha explicat María Matos, directora de d’Estudis i portaveu de Fotocasa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia