Economia

El BCE anuncia una "possible" baixada dels tipus d'interès

Economia

El Banc Central Europeu tornarà a baixar "possiblement· el tipus d'interès durant la reunió del consell de govern de la institució que es farà el pròxim 6 de novembre . Així ho ha assegurat el seu president, Jean Claude Trichet  que ha justificat aquesta mesura argumentant que "les expectatives d'inflació i els riscos a l'alça dels preus s'han reduït".

Trichet també ha reconegut que les perspectives de creixement de la zona euro a mig termini "no ofereixen un panorama massa positiu".

Els tipus d'interès de la zona euro es troben actualment al 3,75 des del passat 8 d'octubre.

A més, el president de l'organisme europeu ha qualificat de "normals" les fusions bancàries en un moment de crisi com el que s'està vivint. També ha assenyalat que la reestructuració de les indústries forma part de l'economia de mercat, encara que no ha volgut parlar del cas concret de les caixes d'estalvis espanyoles.

Pel que fa al debat sobre la participació d'Espanya a la cimera financera internacional de Washington Trichet ha dit que està "justificada" per "motius històrics".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.