Economia

economia

ATL obté un préstec del BEI de 360 milions d’euros per millorar les plantes potabilitzadores

S’adaptarà la planta de Cardedeu i augmentarà la capacitat de la potabilitzadora del Llobregat

128 milions d’euros del crèdit es destinaran a la millora de la xarxa d’abastament

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) i l’Ens Abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL) han signat un préstec de 360 milions d’euros destinat a finançar, principalment, les obres de rehabilitació i millora de les plantes potabilitzadores del Ter i del Llobregat. La part més important del crèdit estarà destinat a la rehabilitació de la planta potabilitzadora del riu Ter, situada a Cardedeu al Vallès Oriental, i preveu una inversió de 130,5 milions d’euros. Aquestes obres donaran resposta a la necessitat de reduir el cabal tractat per la planta, donant compliment als Acords de la Taula del Ter, amb l’objectiu de mitigar l’impacte ambiental a la conca del riu Ter.

Aquesta reducció del cabal a tractar i els escenaris cada cop més freqüents d’inestabilitat de precipitació, fan necessària una evolució del tractament de la planta per adaptar-la als tractaments clàssics d’aigües superficials de climes mediterranis. Les obres finançades pel BEI estan incloses al Pla d’Inversions i Reposicions d’ATL per al període 2024-2028. El finançament total atorgat és de 360 milions d’euros, amb un termini d’amortització de 29 anys.

Per altra banda, les obres a la planta potabilitzadora del Llobregat, amb un finançament de 22 milions d’euros, permetran augmentar la seva capacitat de producció i milloraran la garantia de subministrament a l’àrea metropolitana de Barcelona. Les obres projectades, consisteixen en la millora i optimització de les diferents fases del tractament de l’aigua i permetran augmentar la producció de la planta, proporcionant una garantia de subministrament més gran a tota la xarxa Ter-Llobregat.

L’acord de finançament inclou, a més, les obres del desdoblament de la canonada que connecta la planta potabilitzadora del Ter amb l’estació distribuïdora de la Trinitat per un import de 41,2 milions d’euros.

Altres inversions per a la millora de la xarxa

A més de les inversions extraordinàries en les plantes potabilitzadores, ATL ha obtingut també finançament del BEI per a inversions ordinàries motivades per l’adaptació de les seves infraestructures al canvi climàtic i als seus efectes i conseqüències. Es tracta d’un paquet de 128 milions d’euros que es destinarà a la renovació de canonades, la millora de les xarxes de comunicació, l’adequació d’elements de telemesura i la instal·lació d’analitzadors de qualitat de l’aigua i preses de mostres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia