Economia

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

Els representants dels treballadors d’Autobusos de Lleida, l’empresa i la Paeria han signat aquest dijous el nou conveni col·lectiu del servei d’autobusos urbans i que preveu increment salarial d’un 4% enguany i d’un 3% el 2025 per als 130 treballadors. També preveu altres millores laborals que els conductors reivindicaven com ara horaris i torns més adaptats i un millor repartiment dels temps de conducció i descansos.

Fins a l’agost, el nombre d’usuaris del servei ha augmentat un 20%, arribant als 4,4 milions, i Autobusos de Lleida preveu que a finals d’any aquesta xifra arribarà als 6,5 milions sumant les 12 línies. Cada dia laboral agafen l’autobús unes 32.000 persones.

Tant des de l’empresa com des del comitè de treballadors han valorat positivament l’acord després de setmanes de negociacions. Han destacat que el conveni permetrà millorar el servei ja que dona resposta a l’augment d’usuaris que hi ha hagut progressivament en els darrers anys i que l’empresa atribueix a les bonificacions sobre les targetes bus.

La plantilla destaca les millores en els condicions laborals, com ara la limitació de les hores continuades de conducció, que s’ha fixat en 4 hores i 45 minuts, mentre que fins ara hi havia línies en què els xofers feien més de 5,5 hores seguides sense descans, fet que produïa fatiga i estrès. També s’ha millorat la conciliació dels treballadors amb millores en els horaris i torns.

El president del comitè, Paco Morales, ha indicat, segons recull l’ACN, que el següent pas a fer per millorar el servei és reorganitzar la mobilitat perquè els autobusos tinguin “prioritat absoluta davant la resta” de vehicles que circulen. Això ha de transmetre a la gent la sensació que “l’autobús arriba amb puntualitat i comoditat”.

En la mateixa línia s’ha mostrat l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que també ha expressat la “satisfacció” de la Paeria amb el nou conveni i ha dit que ara cal avançar per millorar el “concepte factor temps”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% i els situa en el 3,5%

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

LLEIDA
economia

ATL obté un préstec del BEI de 360 milions d’euros per millorar les plantes potabilitzadores

Cardedeu
economia

Nou rècord absolut de viatgers a l'agost al Prat, un 8,9% més que al 2023

El Prat de Llobregat
COMERÇ

La Cambra de Girona portarà empreses a vendre cosmètica i alimentació halal a França

GIRONA
economia

La inflació cau fins al 2,4%, el nivell més baix de l’últim any

barcelona
ECONOMIA

La inflació cau set dècimes a les comarques gironines

GIRONA
economia

Volkswagen elimina la garantia contra l'acomiadament de treballadors

barcelona