Economia

economia

Un de cada dos participants en els plans d’ocupació de Barcelona, troben feina en sis mesos

Aquest divendres s’ha fet l’acte de reconeixement als 530 participants en el programa de reinserció laboral de Barcelona Activa aquest 2024

L’alcalde de Barcelona ha afirmat que la iniciativa continuarà perquè és una “bona inversió”

L’Ajuntament de Barcelona ha fet un acte públic per reconèixer la tasca de les 530 persones contractades en plans municipals d’ocupació (PIC) aquest 2024, i que també ha servit per conèixer les dades i els perfils dels participants. Un acte, fet a l’edifici MediaTIC ubicat al districte 22@, on ha assistit l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, la regidora de Promoció Econòmica i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil i alguns dels treballadors que hen participat en els plans d’ocupació.

Durant l’acte, l’alcalde, Jaume Collboni, ha reivindicat que els Projectes Integrals amb Contractació (PIC) són una “bona inversió” i un “èxit”. Collboni ha defensat que les persones que formen part del programa fan un “servei a la ciutat” i ha subratllat que la iniciativa continuarà perquè hi ha “gent que la necessita”. Segons ha apuntat Collboni, un de cada dos participants troba feina en els sis mesos posteriors a la participació al PIC. En el marc del programa s’han contractat 530 persones que es trobaven en situació d’atur, dels quals 329 han estat per a feines vinculades al Pla Endreça, que té l’objectiu de mantenir i millorar l’espai públic i fomentar el civisme i la convivència.

El perfil predominant dels participats en l’edició d’enguany ha estat paritari entre dones i homes, segons ha informat Barcelona Activa, i especialment enfocat a persones majors de 40 anys. De les 530 persones, el 75% tenen més de 40 anys i, d’aquestes, el 28% són més grans de 55 anys. El 7% dels participants són persones amb diversitat funcional.

Els PIC ofereixen contractació directa a persones amb dificultats per trobar feina o risc d’emergència social amb l’objectiu d’afavorir la seva reinserció laboral. El pressupost per als PIC ha estat de nou milions d’euros, cofinançat entre el consistori i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)que depèn de la Generalitat.

Les tasques per als participants són diverses, des del manteniment d’equipaments i espai públic fins al medi ambient, la cohesió social i les TIC. Per exexemple, l’Enric, que ha treballat a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha afirmat que la seva tasca en aquest lloc ha significat “ressuscitar”, després de relatar breument la seva història personal. Maria del Mar, contractada al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), ha afirmat que a partir d’aquesta oportunitat laboral ha recuperat la confiança: “Em vaig donar compte que encara hi havia gent que podia confiar en mi i jo mateixa també podia confiar”.

Un programa que ofereix la possibilitat d’obtenir un contracte a través dels PIC, amb la formació i l’orientació que realitza Barcelona Activa, sumat al posterior acompanyament en el procés de recerca de feina un cop acabat el programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida s’apropa als 300 expositors

Lleida
economia

La Xina endarrereix l’edat de jubilació per primer cop des del 1978

barcelona
economia

Un 50% dels participants en els plans d’ocupació, troben feina en sis mesos

Barcelona

El Grup Refrica-Fritecno s’expandeix amb la compra de Frinco

FORNELLS DE LA SELVA
estats units

Els treballadors de Boeing als EUA van a la vaga, la primera en setze anys

barcelona
economia

L’economia catalana creix un 3 % gràcies a la demanda interna

barcelona
economia

El BCE abaixa els tipus un 0,25% per segona vegada aquest any

barcelona

La tercera edició de la iniciativa «Beu-te el museu» uneix dotze cellers i dotze museus

girona

Augment salarial i millors horaris pels 130 empleats d’Autobusos de Lleida

LLEIDA