Economia

ECONomia

El Maresme organitza una jornada per fomentar el turisme inclusiu i accessible

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme organitza la primera Jornada de Turisme per a Tothom al Maresme amb el focus posat a fomentar l’accessibilitat i la inclusió i buscar la complicitat tant del sector públic com del privat perquè s’adaptin per acollir tot tipus de viatgers. La trobada serà dimarts 17 a l’Espai l’Amistat, de Premià de Mar, en el marc dels actes del Dia Mundial del Turisme que se celebra el 27 de setembre. Durant la jornada, segons informen els organitzadors, es presentaran casos d’èxit al Maresme amb relació a projectes turístics accessibles i sostenibles, també hi haurà ponències amb experiències personals i dues taules rodones amb experts per escoltar i debatre sobre aquesta qüestió amb professionals del sector. El programa de la jornada inclou les xerrades d’Ilunion, una empresa dedicada a la diversitat i la transformació; de Maria Petit, titulada Tots som capaços; també del Circ inclusiu, anomenada De tu a tu; i de Jere Mateo, de caràcter més inspiracional, que porta el nom De l’abisme a la superació. La Fundació Maresme també hi participarà amb una ponència sobre la lectura fàcil, a càrrec de la tècnica d’inserció laboral Araceli Cañete, i amb un taller de llenguatge de signes de Lourdes Puig.

La primera de les taules rodones se centrarà en les bones pràctiques i comptarà amb Elvira Navarro, de l’Associació Divers; Albert Vidal, de la Fundació Maresme; i Miguel Ángel Ruiz, de la Fundació Privada El Molí d’en Puigvert. La segona es dedicarà als reptes i desafiaments del turisme universal i tindrà com a ponents un representant de Vela Mataró; Sílvia Aulet, de la Universitat de Girona; i Victòria López, una nena de deu anys amb una malaltia minoritària, acondroplàsia, que farà reflexionar els assistents amb la xerrada Tens la ment petita?.

Fa anys que el Maresme treballa en la direcció de la sostenibilitat, tal com demostra el creixement d’empreses i serveis amb distintius Biosphere i la jornada pretén encoratjar tot el sector per tal de fer els petits canvis necessaris per salvar les barreres i garantir l’accessibilitat i la inclusió a tot tipus de turistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia