Economia

Informació especial

Hubmaster, l’empresa que resol la logística interna de la indústria

La companyia especialitzada en solucions d’automatització per al sector químic, alimentari o aeroespacial ha ubicat a DFactory Barcelona el seu equip de desenvolupament

Hubmaster Warehouse Automation Systems és una empresa nascuda a Barcelona fa quasi dues dècades i dedicada al sector de la intralogística, és a dir, la logística dins l’empresa.

La companyia especialitzada en solucions d’automatització per a instal·lacions industrials, fa poc més d’un any va instal·lar el seu equip de desenvolupament a DFactory Barcelona, el principal node digital per a la indústria del sud d’Europa que impulsa el Consorci de la Zona Franca de Barcelona. “L’ecosistema DFactory Barcelona aporta un entorn únic per compartir coneixement en àrees com la robòtica, la IA o el blockchain, que ens ajuda a obtenir sinergies amb altres empreses”, explica Mario Sánchez, director i un dels fundadors de la companyia, per a qui situar-se al DFactory els ha donat accés a una comunitat única d’empreses, emprenedors i inversors especialitzats en tecnologies avançades.

El sistema hubmaster, dissenyat i fabricat per l’empresa, és una tecnologia integrada d’automatització de magatzems que ofereix solucions diferenciades que ha estat possible degut a la forta inversió en R+D que ha fet la companyia.

Aquesta tecnologia, pròpia i patentada, ajuda a optimitzar magatzems en sectors com la fabricació, la distribució, la logística del fred, la indústria alimentària i química, l’automoció o l’aeroespacial. “El sistema Hubmaster permet optimitzar espais, augmentar l’eficiència operativa i reduir costos, com a alternativa a les tecnologies tradicionals”, explica Mario Sánchez.

Ara com ara, les seves solucions, inclouen l’automatització de magatzems a través de robots que contribueixen a gestionar de manera més eficient el moviment de palets. Des de l’empresa expliquen que una de les innovacions que estan desenvolupant és l’ús de la visió artificial per millorar la precisió en la manipulació de materials, per poder oferir així sistemes més avançats i adaptables a les particularitats que té cada organització empresarial.

Per tot plegat, la companyia s’ha posicionat com a líder en sectors com la fabricació, la logística del fred, l’aeroespacial, l’automoció, la indústria química i farmacèutica, així com en la distribució d’aliments i begudes. Per exemple, les seves solucions són utilitzades en entorns de producció 24/7 amb un mínim manteniment, així com en magatzems de materials de grans dimensions. També són capaços d’operar en condicions extremes, com a temperatures inferiors a -30°C o superiors a 40°C, garantint l’eficiència energètica.

Amb presència a Europa, Amèrica i Àsia, Hubmaster ha aconseguit posicionar-se globalment com una de les companyies clau del sector de la intralogística. L’empresa compta amb un equip multicultural d’enginyers especialitzats en camps com la mecànica, la mecatrònica, l’automatització i la logística de processos que a més de desenvolupar solucions, l’empresa ofereix serveis de consultoria per adaptar aquestes solucions a les necessitats específiques dels seus clients.

Solucionar allò més complex

En el sector aeroespacial, el sistema Hubmaster, per exemple, facilita l’emmagatzematge vertical de peces grans als hangars, de manera que permet un accés ràpid per part dels mecànics. A la indústria automotriu, aquestes tecnologies ajuden a gestionar processos logístics complexos i l’emmagatzematge d’eines voluminoses, mentre que a la indústria química i farmacèutica garanteixen un estricte control de la cadena de subministrament. Així mateix Hubmaster no només desenvolupa solucions d’automatització avançada per a magatzems, sinó que també ofereix un servei tècnic postvenda per assegurar el manteniment òptim dels seus sistemes.

Des de la seva seu al DFactory Barcelona, l’empresa ha consolidat la seva aposta per una atenció al client basada en programes de suport tècnic 24/7, diagnòstic en remot i programes de manteniment correctiu i preventiu.

Un altre dels pilars de la postvenda de Hubmaster és el seu programa de recanvis crítics, que garanteix la disponibilitat de peces durant un mínim de deu anys, amb enviaments en menys de 24 hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia