Economia

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

Les obres d’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera encaren la recta final i el grup Escudero inaugurarà les noves instal·lacions en un gran acte el 10 d’octubre. Entre les marques que en formaran part hi ha Zara, Bershka o Stradivarius, del grup Inditex. També hi seran presents Mango, Adidas, Toni Pons, JD o Julia Young. A més, el Lefties, també del grup Inditex, ampliarà les seves instal·lacions.

El nou equipament tindrà 25.300 metres quadrats de superfície comercial i 52.500 d’aparcament soterrani i es preveu que generi uns 250 llocs de treball. Les actuals instal·lacions tenen 33.000 metres quadrats comercials i 19.000 d’aparcament, a més d’uns 550 treballadors. Amb l’ampliació, el centre comercial tindrà un espai total de 58.300 metres quadrats d’ús comercial i 71.500 d’aparcament, a més de 3.000 places interiors i exteriors per a vehicles.

El centre comercial, a més, no només tindrà grans marques outlet sinó que també oferirà els productes de grans cadenes. En aquest sentit, hi haurà el Zara, Mango, Adidas, Toni Pons, Bershka, Stradivarius, JD, Julia Young i un Lefties molt més gran i renovat. A nivell de restauració, a l’edifici actual i al costat de El Buffet Libre s’obrirà un Enjoy it.

Segons l'Acn, la primera marca del grup Inditex marxa de Figueres, on deixarà dos locals –els de Zara dona i home–. Des de l’Ajuntament asseguren però, que tot i el temor del sector comercial, una gran cadena ja ha confirmat que ocuparà les instal·lacions.

Els treballs d’ampliació van començar a finals del 2020 i per a la seva construcció s’ha reaprofitat la pedra extreta del forat excavat per fer la fonamentació de l’edifici, situat al costat i interconnectat amb les instal·lacions existents.

A més, la instal·lació energètica consta de 4.635 metres quadrats d’instal·lació fotovoltaica (1.830 mòduls) que produiran una potència de 668 kWp, amb una producció anual de més de 770.000kWp. Tota aquesta producció d’energia es destinarà 100 % al consum del centre comercial, per tal de reduir la demanda d’electricitat i augmentar l’eficiència energètica i “contribuir a reduir l’impacte mediambiental”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia