Economia

Economia

El BBVA no pujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

El president de l’entitat replica les declaracions del conseller delegat del Sabadell, que creu que les possibilitats de culminar l’operació són “molt baixes”

El president de BBVA, Carlos Torres Vila, ha assegurat aquest dimarts que el seu banc no té previst incrementar la prima de l’opa llançada sobre Banc Sabadell perquè considera que ja és “molt atractiva” i que aconseguirà “convèncer”, tal com està, els accionistes de l’entitat catalana. Les declaracions de Torres arriben enmig d’un clima d’enfrontament entre els directius de les dues entitats, a mesura que avança el procés de l’operació.

Torres s’ha pronunciat sobre l’opa durant un acte a l’escola de negocis Esade de Barcelona l’endemà que el conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, assegurés en un altre acte a Madrid organitzat per El Economista que l’operació “ha descarrilat” i que les possibilitats que l’opa tiri endavant són “molt baixes”.

“En absolut tenim intenció d’augmentar l’oferta perquè és molt atractiva. És molt atractiva i creiem que convencerà [als accionistes]”, ha subratllat Torres, després d’apuntar que el valor actual de l’acció del Sabadell, que només es distancia al voltant d’un 2% de la del BBVA, s’explica per l’impacte de l’oferta realitzada Segons Torres quan es presenta una oferta “canvia tot” i es produeixen certes dinàmiques i “acostuma a passar això que el preu final tendeix a baixar”.

Torres s’ha defensat dels atacs que precisament aquest dilluns va llançar el conseller delegat del Sabadell, que va protagonitzar un enfrontament públic amb el màxim responsable del BBVA a l’Estat, Peio Balausteguigoitia. Sabadell va acusar el BBVA de falta de transparència de cara als accionistes perquè puguin prendre una decisió amb tota la informació necessària i va reiterar que la fusió comportaria problemes de competència. “Crec que de cara als accionistes, perquè puguin prendre una decisió informada, cal conèixer quins són els impactes en la fusió i més claredat en els impactes en capital”, va dir González-Bueno.

En aquest sentit, el directiu va apuntar que en un primer moment es va parlar de 740 milions d’estalvi que serien en tecnologia i, posteriorment, en una comunicació a la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC,en anglès), es va dir que 300 d’aquests milions serien en persones.

Belausteguigoitia va defensar, com també ha fet Torres, que són els accionistes els que han de parlar i decidir sobre l’opa perquè són els propietaris i els que han de prendre la decisió final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no pujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA
Tribuna

Inquebrantables: la lluita per la permanència en un món fugisser

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI

Finances amb consciència

Barcelona
Laia Arcones
Fundadora Instituto Más Mujeres nominada Top 100 Mujeres Líderes i designada LinkedIn Top Voice 2024

“A les dones se’ns penalitzen més les errades a la feina”

Barcelona

L’aposta solidària de Lleal Tulsà

Girona
Informació especial

Hubmaster, l’empresa que resol la logística interna de la indústria