Economia

L'atur puja un 55,4% en dotze mesos i assoleix una xifra mai coneguda a Catalunya

Economia

L'atur registrat al mes de novembre ha augmentat en 24.837 persones, el 6,5% més que el mes anterior, i s'ha arribat així a les 402.836 persones sense feina. En concret, i segons dades fetes públiques pel ministeri de Treball i Immigració, hi ha un total de 143.666 persones més aturades que al mateix mes de l'any anterior, és a dir, un 55,4% més.

De fet, una xifra d'atur com aquesta no s'havia registrat mai a Catalunya des que es coneixen les dades estadístiques del nou sistema de càlcul de l'atur que es va posar en marxa el 2005 i que es remunten fins al gener de 1996. A més, es tracta del vuitè mes consecutiu que deixa xifres d'ocupació negatives.

Així doncs, la dada del mes de novembre és encara més negativa que la de l'octubre i desmenteix les previsions fetes públiques aquest dilluns a Barcelona pel ministre Celestino Corbacho, que va dir que les dades de l'atur, tot i ser poc positives, no serien tan negatives com les registrades a l'octubre.

En l'àmbit de l'Estat, les dades no milloren i freguen ja els 3 milions de persones sense feina. I és que l'atur ha pujat fins a 2,989 milions, després d'augmentar en 171.243 persones al novembre, un 6% més que el mes anterior i 894.796 persones més que el mateix mes de l'any passat. Aquestes dades no s'aconseguien des del febrer del 1996, quan el total d'aturats va superar els 2,99 milions.

L'augment més gran de l'Estat
Catalunya ha experimentat l'augment més important de tot l'Estat en termes absoluts. Per demarcacions, al novembre l'atur va pujar més a Girona, un 9,03%, i a Tarragona, un 8,5%, i menys a Barcelona, un 5,9%, i a Lleida, amb un 6,3%.

L'atur va pujar al novembre en tots els sectors; en agricultura, en 418 persones; en indústria, en 4.190; en construcció, en 4.966; i en serveis, en 14.873; mentre que en el col·lectiu sense ocupació anterior va pujar en 390 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.