Economia

Rajoy retreu a Zapatero que no hagi presentat cap novetat

Economia

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha mostrat avui la seva perplexitat "sincera" pel fet que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no anunciés "res de nou ni rellevant" al Congrés i ha preguntat amb ironia: A què ha vingut vostè aquí?

En la seva rèplica en el debat sobre economia que se celebra al Congrés, Rajoy li ha dit a Zapatero que ja que havia comparegut a la cambra baixa, podia fer-ho "no només per cobrir les aparences", i li ha demanat que "almenys deixi de ser part del problema, si no està capacitat per donar solucions".

El líder del PP ha afirmat que el discurs de Zapatero dissimula el desconcert i es caracteritza per l'absència de respostes serioses. Rajoy va acusar el president del govern espanyol d'haver ocultat "deliberadament" els problemes econòmics per la proximitat de les eleccions i després intentar minimitzar les dificultats, en dir que eren "transitòries i breus, i que no hi havia cap problema per afrontar-les".

El líder del PP també ha esmentat l'augment de l'atur, "l'expressió més dramàtica de la crisi", i el fet que el preu dels productes bàsics hagi "més que duplicat" la inflació mitjana, cosa que deriva en un diferencial amb la zona euro d'un punt que dificulta la competitivitat. A més, ha subratllat que l'economia espanyola no pot suportar que el dèficit exterior sigui de l'11 % del PIB, "el més elevat de les economies desenvolupades del món".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.