Economia

economia

Manifestacions per exigir ja la reducció de la jornada laboral

El sindicats reclamen al govern central que tanqui el pacte amb o sense el beneplàcit de la patronal

Després de nou mesos de negociacions i a causa del rebuig de la patronal, segueixen encallades les negociacions per reduir la jornada laboral a 38,5 hores setmanals, un dels grans acords d’investidura entre el PSOE i Sumar. Per fer pressió, els sindicats han convocat avui manifestacions davant les principals seus de les organitzacions empresarials. Segons els sindicats, més de 1.500 persones s’han concentrat a Barcelona i un miler en les protestes que hi ha hagut a Lleida, Girona, Tarragona i Tortosa. CCOO i UGT han advertit al govern espanyol que l’aplicació de la reducció de la jornada laboral ha de fer-se efectiva aquest any, sigui quina la postura de la patronal. Els representants dels treballadors prefereixen tancar un pacte on també hi sigui la part empresarial, però recorden que ja s’han impulsat iniciatives com la pujada del salari mínim interprofessional sense la seva participació.

“Si la patronal no vol incorporar-se a un acord tripartit, el govern central ha de tancar-lo amb els sindicats”, ha avisat el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, que ha estat contundent: “ja n’hi ha prou d’enredar i marejar la perdiu”. El secretari general d’UGT, Camil Ros, ha demanat a Junts i ERC un “posicionament clar” de cara al debat que hi haurà sobre aquesta proposta al Congrés dels Diputats i ha apuntat que si després de l’11 d’octubre, quan hi ha prevista la nova reunió del diàleg social, “la patronal continua dilatant el procés, el govern ha de governar”.

A través d’un comunicat, la USOC ha recordat que les últimes lleis laborals s’han impulsat “amb o sense aquesta taula de diàleg social” i per això ha reclamat “pressionar” als partits polítics, ja que seran els que acabaran decidint quan hi hagi el debat parlamentari. El sindicat diu que serà llavors quan “convocarà totes les accions oportunes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia