Economia

societat

Revolta Pagesa es transforma en el Gremi de la Pagesia Catalana

Farà una assemblea l’any que ve per decidir si es presenta a les eleccions de la Taula Agrària

Revolta Pagesa, el moviment que va sorgir de forma espontània autoorganitzant-se a través de les xarxes socials i que va portar la frustració i les demandes del camp a la capital catalana en un dia històric en el qual centenars de tractors van entrar per l’avinguda Diagonal, s’ha transformat en el Gremi de la Pagesia Catalana. L’associació s’ha constituït avui al municipi d’Alcoletge, al Segrià, i durant l’acte s’han ratificat els estatuts i els seus representants a les vuit vegueries de Catalunya, informa l’ACN. La nova agrupació compta amb 1.200 agremiats i encara ha de decidir si farà un pas més i competirà a les urnes amb sindicats tan arrelats com Unió de Pagesos o Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya.

Segons ha avançat la vicepresidenta del gremi i representant a la vegueria de Lleida, Mar Ariza, l’any que ve el gremi farà una assemblea per decidir si es presenta a les eleccions de la Taula Agrària. En tot cas, Ariza ha deixat clar que no volen convertir-se en un nou sindicat. Ha posat com a exemple l’estructura horitzontal del gremi: totes les decisions que es prenguin se seguiran votaran entre tots els membres de l’associació.

Revolta Pagesa ha presumit sempre del seu caràcter assembleari i reivindicatiu, que creuen que els sindicats han perdut. Des dels seus inicis, quan va protagonitzar les històriques mobilitzacions que van culminar amb una marxa de tractors cap a Barcelona, lluita per reduir la forta burocràcia que ofega els pagesos, contra la competència deslleial dels productes exportats i per aconseguir que no es paguin preus per sota dels costos de producció. També ha criticat –i seguirà fent-ho– els efectes de la sequera en el sector agrari o els danys de la fauna a les explotacions.

A banda del càrrec d’Ariza, l’assemblea constitutiva del Gremi de la Pagesia Catalana ha ratificat avui Joan Regolf com a president i representant de la vegueria de les Terres de l’Ebre, Ramon Rojo com a secretari i representant de la vegueria de Tarragona i Jordi Colls com a tresorer i representant de la vegueria de Girona. Completen l’equip els vocals Eric Creus, representant de la vegueria del Penedès, Jordi Aguilera (Barcelona), Victòria Pascual (Pirineus) i Jaume Prat en representació de la Catalunya Central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia