Economia

L’Associació Turística d’Apartaments reacciona amb indignació a les crítiques d’Escudero

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) ha alçat la veu indignada arran de les crítiques, sense cap tipus de fonament, realitzades aquest dilluns pel president de la Federació d’Hostaleria i Turisme de les comarques gironines, Antoni Escudero, en el marc de l’acte de commemoració del Dia Mundial del Turisme celebrat al castell de Biart de Masarac, a l’Alt Empordà.

La presidenta de l’ATA, Esther Torrent, ha respost a Escudero amb contundència: “no puc entendre com una persona hàbil i intel·ligent com ell, i amb el coneixement que té del sector turístic, faci unes declaracions d’aquesta gran irresponsabilitat”. A més, afegeix que “és d’una total insensatesa fomentar, des del càrrec que ostenta, aquesta mena de turismofòbia dins el mateix sector turístic”.

Esther Torrent ha demanat al president dels hotelers gironins que s’ocupi del sector, i de fomentar la qualitat dels seus hotels i el civisme dels turistes que s’hi allotgen en els seus establiments, “perquè dels apartaments ja ens n’ocupem nosaltres”, ha assegurat. La presidenta de l’ATA ha recordat a Escudero que amb els habitatges d’ús turístic por estar molt tranquil perquè a les comarques gironines hi ha una associació del seu sector que porta més de 30 anys treballant de forma professional per tenir una bona regulació del sector i els millors professionals.

“ La Costa Brava sense els apartaments turístics no existiria com a destinació turística”, ha assegurat Torrent, que també ha demanat a Escudero que entengui que hi ha d’haver diversitat en l’allotjament turístic perquè, entre d’altres coses, els visitants així ho demanen. La presidenta de l’ATA remarca que l’HUT és una tipologia d’allotjament turístic amb una gran demanda que existeix des dels orígens del turisme. En aquest sentit, recorda que un estudi de la UdG recull que els HUTS a Catalunya estan presents en les primeres formes d’allotjament del país i han format part del model de l’oferta turística del litoral, abans de l’aparició de les plataformes de comercialització.

Per altra banda, la presidenta de l’ATA manté que els apartaments complementen l’oferta d’allotjament turístic i que hi ha molts pobles que no tenen prou places hoteleres per absorbir la demanda dels turistes i que sense els HUTS no podrien subsistir.

L’ATA afirma que no és veritat que els HUTS no tinguin cap tipus de normativa com manté Escudero i recorda que el decret llei del 2012 va ordenar una activitat que ja s’estava fent i anteriorment també la llei de turisme de 2.002. Manté que el que cal fer és augmentar els mitjans per lluitar contra els apartaments il·legals amb més inspeccions i contundència amb els que no compleixen la normativa, però “és del tot insensat culpar a tot un sector dels mals del turisme”, diu. L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona assegura que dedicar-se a atacar els altres subsectors no és el millor camí per contribuir a la millora de la gestió del turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia