Economia

No al pla de rescat

De res van servir els precs del president dels EUA, George W. Bush. El seu pla de rescat financer es va quedar a 23 vots dels que necessitava per ser aprovat. La Cambra de Representants va ignorar la crida del president Bush i va acabat refusant per 228 vots en contra i 205 a favor el paquet de mesures econòmiques per injectar 700.000 milions de dòlars als mercats.

L’oposició al pla va venir principalment dels legisladors republicans més conservadors que desconfien de la intervenció del govern en els mercats. Tot i l’acord del dia abans, més de dos terços dels republicans hi van votar en contra però també un 40% dels demòcrates. Uns i altres es van culpar del fracàs. Els republicans van acusar la líder demòcrata a la cambra, Nancy Pelosi, de partidista i els demòcrates van dir que els republicans estaven castigant “el seu propi president”.

Aconseguir vots
Després d’aquest intent fallit, els congressistes van dir que continuen compromesos amb el pla i negociaran fins a aconseguir els vots necessaris perquè sigui aprovat. “La legislació ha fracassat però la crisi continua. Hem de tirar endavant i espero que els mercats rebin el missatge”, va dir Pelosi. La Borsa de Nova York, però, va rebre el resultat amb un gran pessimisme i va caure 728,2 punts (un 6,7%), la davallada en punts més gran de la seva història.

El president Bush, “molt decebut” pel resultat, va passar la tarda d’ahir reunit amb els seus assessors i al telèfon amb els líders al Congrés per “redreçar la situació econòmica”.

Unes hores abans, Bush, conscient dels entrebancs amb què es podia trobar el seu pla, havia instat a aprovar-lo, al·legant que és necessari per impedir que “la crisi s’estengui a tota l’economia”.

Dimecres està previst que el Senat també voti el pla de rescat que ha d’atorgar 700.000 milions de dòlars al govern perquè adquireixi els actius contaminats per les hipoteques subprime. Es tracta de la intervenció pública més important des de la Gran Depressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA