economia
La sidra empordanesa Mooma triomfa en un saló internacional
L’empordanesa Mooma, la primera empresa catalana en produir sidra, ha triomfat en el prestigiós Saló Internacional de les Sidres de Gala (SISGA), que ha celebrat la catorzena edició a Gijón. En el concurs del certamen, en què han participat 228 sidres de més de 100 productors d’arreu del món, l’empresa gironina ha estat reconeguda en 5 de les 14 categories.
En una d’elles, la que designa la Millor Sidra de poma, ha obtingut la distinció Premium, la més destacada de totes. En aquest apartat ha quedat per davant de 1526 Aparduna, de la sidreria Petritegui, del País Basc.
L’Spirit de Mooma, el primer aiguardent de poma destil·lat i doblement envellit, ha guanyat l’or en la categoria Aiguardents de sidra, mentre que la Sidra de gel, l’Ancestral Criança i la Sidra Envellida han estat premiades amb el bronze en les categories Millor Sidra de gel, Millor Sidra Espumosa Brut i Millor Sidra en Copa Seca, respectivament.
Mooma, empresa amb seu Fontanilles i que està encapçalada per la tercera generació d’una família dedicada al cultiu de pomes a l’Empordà, ha aconseguit així millorar els resultats que va aconseguir l’any passat al mateix saló, quan es va endur tres guardons.
“Rebre cinc premis en un certamen internacional de renom com aquest és un reconeixement i alhora la consolidació de la bona feina que estem fent entre tots plegats”, ha volgut destacar el director de Mooma, Pau Frigola, que s’ha mostrat especialment orgullós per la distinció Premium a la seva sidra de poma, el producte amb què es va estrenar Mooma el 2017: “Significa que, tot i que les pomes que utilitzem són les de sempre i el procés no ha canviat, els passos endavant i els canvis que hem anat introduint amb el temps han servit per demostrar que el nostre producte estrella agrada i també funciona.”
El SISGA 2024, que ha tingut lloc durant quatre dies a Gijón i Nava, està organitzat per la Fundació Asturies XXI i atorga quatre tipus de distincions per categoria: Or, Plata i Bronze en funció de la puntuació aconseguida per part del jurat i Premium, que designa la millor sidra de cada apartat.