Economia

ECONOMIA

L’atur baixa al Maresme després de dos mesos de pujada

Després de la remuntada dels mesos de juliol i agost, l’atur torna a baixar al Maresme, segons les dades fetes públiques pel Consell Comarcal. Així, la comarca va tancar el mes de setembre amb 20.321 persones inscrites a les oficines d’ocupació com a demandants de feina no ocupades. Són 204 menys que el mes anterior i 266 menys que durant el mateix període de 2023.

El Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal mostra que el descens de la desocupació s’ha concentrat en la construcció, els serveis i la indústria ja que l’agricultura i el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA) han registrat un increment que en el cas de l’agricultura arriba, respecte al mes anterior, al +8,54% i al +0,86% entre les persones que no tenien una ocupació anterior. En canvi, tots els sectors presenten un balanç positiu en la comparativa interanual registrant baixades de l’atur que oscil·len entre el 3,13% de la indústria i el 0,92% del col·lectiu SOA.

A nivell municipal, la majoria de poblacions de la comarca presenten millors resultats que el mes anterior i només hi ha hagut increment de les xifres de desocupació a Arenys de Mar, Argentona, Calella, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres i Santa Susanna. D’altra banda, Arenys de Munt s’ha mantingut sense canvis respecte a les dades del mes d’agost.

La comparativa interanual mostra reducció de la desocupació en 16 municipis, increment en 13 i estabilitat en Tiana. Amb les dades del mes de setembre, la taxa d’atur registral del Maresme es va situar en el 9,02%, lleugerament per sobre de la provincial (8,81%) i de la catalana (8,43%). Cabrera de Mar, Tiana i Alella són els tres municipis amb menys desocupació. La seva taxa d’atur no arriba al 5%. En canvi, Mataró, Pineda de Mar i Tordera superen l’11%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia