Economia

La UE dóna més garanties per als estalvis

Els ministres de Finances de l'Eurogrup han arribat a un acord que encara han de subscriure els 27 per elevar la garantia mínima dels dipòsits de la UE per sobre dels 40.000 euros.

A la sortida de la reunió de l'Eurogrup, el vicepresident segon del govern espanyol, Pedro Solbes, ha confirmat que els ministres estan d'acord a "augmentar substancialment" la quantitat mínima que han de cobrir els fons de garantia de dipòsits.

Segons les lleis actuals, els sistemes de garantia han de cobrir un import mínim de 20.000 euros per entitat i titular en cas de fallida, tot i que els Estats poden donar garanties addicionals.

Solbes no ha revelat la quantitat en estudi, però sí que era "clarament més gran" que els 40.000 euros proposats fa uns dies pel president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso.

Amb aquesta decisió, la Comissió vol frenar les mesures unilaterals adoptades en els últims dies per diversos Estats membres, d'oferir garantia total als fons dispositats en les entitats del seu territori, per contribuir a la seva estabilitat i transmetre confiança als estalviadors.

El govern del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, es va reunir ahir mateix amb els directors de les principals entitats de crèdit de l'Estat espanyol per negociar un increment de les garanties per als dipòsits. La xifra pactada, però, no va transcendir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.