Economia

Solbes promet ara més línies de finançament públic a les empreses a través de l’ICO

Economia

El ministre d’Economia, Pedro Solbes, que fins ara havia descartat incloure l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) en el pla d’ajudes del govern central a les empreses, va deixar ahir entreoberta aquesta possibilitat.

Durant la clausura del XI Congrés de l’Empresa Familiar, i en resposta a les demandes al president de l’Institut de l’Empresa Familiar, Simón Barceló, el vicepresident segon del govern va prometre que l’executiu examinarà la possibilitat de crear noves línies de finançament a través de l’ICO que garanteixin fons a les petites i mitjanes empreses. “Seguirem treballant en això”, va dir Solbes, després de reconèixer que la banca disposa de prou liquiditat per facilitar crèdits, tot i que en aquests moments no els estigui concedint.

Solbes, que va reconèixer que les mesures adoptades pel govern fins ara encara no han tingut els efectes desitjats, va prometre, tot i que amb escepticisme, analitzar la possibilitat que les empreses es desgravin l’impost de societats pels beneficis que es reinverteixin.

El vicepresident econòmic del govern, que, en referència a la cimera del G-20 que se celebrarà a Washington, va deixar anar que “un no entra a esmorzar al matí a les 8 un cafè amb llet i xurros i a la nit està refundant el capitalisme”, va augurar noves baixades dels tipus d’interès. En aquest sentit, Solbes va considerar que el Banc Central Europeu (BCE) té “marge” per dur a terme noves retallades dels tipus d’interès gràcies al fet que la inflació ha deixat de ser un risc a curt termini a l’economia europea.

El ministre va advocar perquè el BCE, que la setmana passada va retallar mig punt els tipus situant-los en un 3,25%, relaxi encara més la seva política monetària per tal d’impulsar l’economia i arribar a una solució global en què el mercat sigui eficient.

Cooperació mundial
Per la seva , el conseller delegat del Santander, Alfredi Sáenz, va alertar del perill que a la cimera del G-20 s’adoptin mesures que puguin “generar elements de competència deslleial” entre entitats. “Des del punt de vista de l’economia financera és necessari que, a banda de fer-se racionalment i proporcionadament [les mesures], no generin elements de competència deslleial, que no es trenquin els equilibris entre les entitats”, va dir Sáenz, que va puntualitzar que el govern central està ajudant “que la banca es pugui finançar per tal de finançar l’economia” i va assegurar que la cooperació internacional serà “fonamental” per garantir la competitivitat entre entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.