Economia

Els EUA invertiran 186.000 milions d'euros en comprar accions de bancs del país

EUA

Els Estats Units invertirà fins a 250.000 milions de dòlars  (186.000 milions d'euros) en comprar accions dels bancs del país i oferirà una garantia de tres anys per als nous préstecs interbancaris, segons han informat diversos mitjans de comunicació del país. Aquest és el nou pla per fer front a la crisi que George Bush donarà a conèixer aquest dimarts.

A més, la Corporació Federal Asseguradora de Dipòsits (FDIC) oferirà una garantia temporal il·limitada per als dipòsits bancaris dels comptes que no ofereixin interès, generalment les empresarials, una mesura similar adoptada psl països europeus, segons el diari The New York Times.

La mesura va més enllà de la garantia de dipòsits per valor de 250.000 dòlars acordava fa dues setmanes. Abans, la garantia era de 100.000 dòlars.

El govern busca estabilitzar així el sector financer i oferir a les institucions una liquiditat necessària.

Un dels principals problemes que ha tingut el sector financer en les últimes setmanes ha sigut la desconfiança entre les institucions financeres per fer préstecs, fet que pràcticament va paral·litzar els mercats crediticis del país.

Els funcionaris nord-americans confien que les garanties dels préstecs interbancaris acabin amb la por i la desconfiança en el sector.

Reunió amb els bancs
El secretari del Tresor nord-americà, Henry Paulson, ha avançat el pla aquest dilluns als nou bancs més importants del país durant una reunió a Washington, segons informa The New York Times, que cita fonts no identificades.

El govern preveu injectar 25.000 milions de dòlars a Citigroup i JPMorgan Chase; 20.000 milions a Bank of America i Wells Fargo; i 10.000 milions a Goldman Sachs i Morgan Stanley.

Wells Fargo rebrà a més 5.000 milions addicionals per la compra de Wachovia, i Bank of America, la mateixa quantitat per l'adquisició de Merril Lynch. Bank of New York Mellon rebrà 2.000 milions i State Street, 3.000, segons el rotatiu.

Les injeccions de capital no són voluntàries. Segons el Times, Paulson ha deixat clar als banquers que tots els assistents a la reunió estan obligats a acceptar l'oferta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona