Economia

Els EUA invertiran 186.000 milions d'euros en comprar accions de bancs del país

EUA

Els Estats Units invertirà fins a 250.000 milions de dòlars  (186.000 milions d'euros) en comprar accions dels bancs del país i oferirà una garantia de tres anys per als nous préstecs interbancaris, segons han informat diversos mitjans de comunicació del país. Aquest és el nou pla per fer front a la crisi que George Bush donarà a conèixer aquest dimarts.

A més, la Corporació Federal Asseguradora de Dipòsits (FDIC) oferirà una garantia temporal il·limitada per als dipòsits bancaris dels comptes que no ofereixin interès, generalment les empresarials, una mesura similar adoptada psl països europeus, segons el diari The New York Times.

La mesura va més enllà de la garantia de dipòsits per valor de 250.000 dòlars acordava fa dues setmanes. Abans, la garantia era de 100.000 dòlars.

El govern busca estabilitzar així el sector financer i oferir a les institucions una liquiditat necessària.

Un dels principals problemes que ha tingut el sector financer en les últimes setmanes ha sigut la desconfiança entre les institucions financeres per fer préstecs, fet que pràcticament va paral·litzar els mercats crediticis del país.

Els funcionaris nord-americans confien que les garanties dels préstecs interbancaris acabin amb la por i la desconfiança en el sector.

Reunió amb els bancs
El secretari del Tresor nord-americà, Henry Paulson, ha avançat el pla aquest dilluns als nou bancs més importants del país durant una reunió a Washington, segons informa The New York Times, que cita fonts no identificades.

El govern preveu injectar 25.000 milions de dòlars a Citigroup i JPMorgan Chase; 20.000 milions a Bank of America i Wells Fargo; i 10.000 milions a Goldman Sachs i Morgan Stanley.

Wells Fargo rebrà a més 5.000 milions addicionals per la compra de Wachovia, i Bank of America, la mateixa quantitat per l'adquisició de Merril Lynch. Bank of New York Mellon rebrà 2.000 milions i State Street, 3.000, segons el rotatiu.

Les injeccions de capital no són voluntàries. Segons el Times, Paulson ha deixat clar als banquers que tots els assistents a la reunió estan obligats a acceptar l'oferta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA