Economia

El preu dels pisos se situa al nivell de fa dos anys

Immobiliari

Els preus dels habitatges continua el camí descendent iniciat a finals de l'any passat. Segons dades de l'empresa taxadora Tinsa, en els últims dotze mesos els habitatges s'han abaratit un 6,5% en el conjunt de l'Estat i els preus se situen ara al nivell del setembre del 2006. La davallada més important s'ha produït en els habitatges de la costa mediterrània, on els preus han disminuït un 9% en l'últim any.

La caiguda de preus, a més, sembla que continuarà en els propers mesos. Un altre informe, en aquest cas presentat per Aguirre Newman, assenyala que perquè el mercat residencial es reactivi és necessari que els pisos s'abarateixin encara un 23% respecte als nivells actuals.

La consultora va explicar ahir que l'esforç financer que han de fer les famílies per accedir a un habitatge se situa ara en el 46% de la seva renda disponible, quan hauria de trobar-se en el 30% per dinamitzar de nou el mercat. La prevista caiguda de l'Euribor en els propers mesos ajudarà a assolir aquesta xifra, encara que també serà necessària una disminució de preus. En aquest context, la firma estima que el parc de pisos de lloguer creixerà un 15% aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.