Economia

La tèxtil Antex presenta a Treball un ERO que afecta uns cent treballadors d'Anglès, Lliçà de Vall i Igualada

Laboral

El grup tèxtil Antex ha presentat aquest dimecres al matí un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta un centenar de treballadors d'Anglès (Selva), Lliçà de Vall (Vallès Oriental) i Igualada. La retallada de personal forma part d'un pla de viabilitat per garantir el futur del grup, dedicat a la fabricació de teixit per a l'automoció. El fet que les comandes del sector, fruit de la crisi de vendes, hagin davallat notablement, ha obligat el grup a presentar l'expedient. Dels diferents acomiadaments, 50 es faran a la planta d'Igualada, 44 tindran lloc a les diferents plantes que hi ha a Anglès i la resta, a l'empresa de Lliçà de Vall.

La crisi de l'automoció i la davallada de vendes de cotxes han passat factura a un dels grups tèxtils que van saber resistir la crisi del sector. Antex, dedicada a la fabricació de fil de polièster per a automoció, s'ha vist obligada a prescindir de part de la seva plantilla. La presentació de l'ERO, segons es va comunicar al comitè d'empresa, s'ha fet per garantir la viabilitat del grup.

L'expedient afecta les diferents plantes que el grup té arreu de Catalunya. Segons va comunicar l'empresa als representants dels treballadors, a Igualada, on la plantilla està formada per uns 130 treballadors, el grup prescindirà de 50 persones. A Anglès, on hi ha la seu administrativa i en les diferents plantes hi treballen 300 persones, el grup acomiadarà 44 treballadors. I finalment, a Lliçà de Vall, amb una plantilla d'una vuitantena de persones, la retallada afectarà tres treballadors.

Abans de presentar l'ERO, el grup Antex havia intentat fer front a la crisi retallant contractes temporals i prescindint del personal que no estava en situació indefinida. Amb la presentació de l'expedient, s'obre ara un procés de negociació entre la direcció de l'empresa i el comitè per pactar les indemnitzacions que rebran els treballadors afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.