L’Aula Gastronòmica de l’Empordà forma 17 persones en risc d’exclusió social
La Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, col·labora amb l’Aula Gastronòmica de l’Empordà que ha acollit i format en matèria de cuina i sala en restaurant i bar, un total de 17 persones en situació de risc d’exclusió social. El curs, que s’ha dut a terme durant deu dies, ha estat dirigit pel formador Juli Pila Nicolás, i ha transmès als participants diverses nocions, tant teòriques com pràctiques, de les professions de cuina i de sala, incloent formació de manipulació d’aliments. El temari ha tractat punts com l’organigrama d’un restaurant; el tall de peix, carn i verdures; la mise en place; la maquinària i l’utillatge a sala i cuina; la barra i el servei; la presa de comandes; o les elaboracions de receptes amb carn, peix i vegetals, a més de postres.
Des de la borsa de treball de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre es posarà a disposició dels seus establiments associats els currículums de les 17 persones que han assistit a la formació. Aquest programa formatiu és un win-win per a treballadors i empreses ja que poden ser una bona resposta a les creixents dificultats que té el sector per trobar personal, segons destaca d’Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre.