Economia

La UE, l'FMI i el Banc Mundial concedeixen un préstec de 20.000 milions a Hongria

Crisi financera

La Unió Europea ha anunciat aquesta matinada que concedirà un préstec de 6.500 milions d'euros a Hongria, un dels Estats membres més afectats per la crisi financera internacional. Aquesta quantitat se suma als 12.500 milions d'euros que aportarà el Fons Monetari Internacional (FMI) i als 1.000 milions que donarà el Banc Mundial, segons ha informat l'executiu comunitari en un comunicat. En total, Hongria rebrà 20.000 milions d'euros. És el tercer país, després d'Islàndia i Ucraïna, que obté una ajuda per afrontar la crisi financera.

El préstec es fa en el context, segons la UE, "d'un fort compromís" per part d'Hongria per posar en marxa un programa polític complementari que serà inclòs en la pròxima actualització del pla de convergència.

La intenció de la UE d'ajudar Hongria ja va ser anunciada el 13 d'octubre passat i des de llavors s'ha mantingut un contacte intens amb el país per dissenyar la millor resposta a les tensions financeres que afronta.

Les autoritats nacionals, per la seva banda, han adoptat un paquet de mesures que preveu entre d'altres coses una acceleració de la consolidació fiscal aquest any i el vinent i una reforma fiscal.

El Banc Nacional d'Hongria ha apujat els tipus d'interès per evitar la caiguda en els tipus de canvi.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.