Economia

GIRONA

Un sistema per motivar la lectura a Primària, premiat al Demo Day de la Cambra

La Cambra de Comerç de Girona va celebrar el divendres el Demo Day de la Fase I del Programa Impulsa Startup, un esdeveniment que ha posat el punt final a aquesta primera etapa adreçada a projectes i negocis en fase de creació o creixement. A més, l’acte ha inclòs l’elecció del millor projecte, que ha estat guardonat amb un premi de 1.600 euros, que ha recaigut en iREAD, un sistema per a la motivació i millora de la lectura i la comprensió lectora adreçada a alumnes de primària, que han presentat Aleix Susin i David Susin.

Durant aquesta primera fase, el conjunt dels participants han completat un intens programa de 36 hores de formació, mentories personalitzades amb experts de diversos àmbits i activitats de treball en xarxa. El Demo Day ha estat el moment clau on els emprenedors han tingut l’oportunitat de presentar els seus projectes davant d’un jurat i el públic assistent.

La majoria dels projectes eren de base tecnològica i molts d’ells amb la participació de la Intel·ligència Artificial (IA). La propera fase està prevista pel 22 de gener.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega, va assegurar als emprenedors que els seus projectes eren “una mostra de la iniciativa i el talent dels projectes empresarials gironins” i els va animar a “compartir, acceptar crítiques i estar disposats a millorar-los tenint molt en compte la seva viabilitat econòmica”.

Aquest programa representa un gran impuls per a emprenedors i petites empreses que busquen consolidar-se al mercat, oferint-los les eines i el suport necessari per créixer, i està finançat per la Cambra de Girona i la Camara de España per al desenvolupament del Programa de Creació i Acceleració d’Startups en l’anualitat 2024, en el marc del Programa FSE+ de Educación y Formación, Empleo y Economía Social (2021-2027).

Entre les altres propostes presentades n’hi havia des de les adreçades al sector comercial i l’hostaleria, amb l’elaboració de continguts per a xarxes socials, una floristeria virtual o la formació en línia de confecció i patronatge, o micropigmentació estètica; fins a eines virtuals per a la dramatúrgia i el guionisme, o una app per a la recerca i selecció de persones amb qui compartir pis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.