Economia

El pànic es torna a apoderar de les borses europees després del crac del Nikkei

Economia

El pànic s'ha apoderat de nou de les borses europees, que han obert en números vermells arrossegades pel tancament a la baixa de Wall Street i després que el Nikkei de Tòquio hagi tancat amb una pèrdua del 9,37%, situant-se per sota de la barrera dels 10.000 punts per primer cop des del 2003.

De res han servit, de moment, els missatges de tranquil·litat llançats pels governs europeus i per la UE ni l'ampliació dels fons de garantia.

El pànic desencadenat a la Borsa de Tòquio i també el tancament amb pèrdues del 5% de Wall Street ha contagiat els parquets europeus a l'inici de la jornada. El parquet madrileny ha accentuat la seva caiguda a les 10h del matí amb un 5,12%, que situava l'Íbex 35 en el nivell dels 10.300 punts, una cota que no havia arribat des del 2005.

La borsa de Milà ha caigut un 7% en la primera hora; París ha caigut més d'un 5%; Brussel·les, un 5,22%; Frankfurt, un 3,76%; i Londres, un 5,17%.

La borsa russa ha decidit suspendre l'activitat fins divendres davant la situació mundial.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.