Economia

Queda per adjudicar el 24% del total sol·licitat per la banca en la segona subhasta d'actius

El Tresor ha comprat actius en la segona subhasta del Fons d'Adquisició d'Actius Financers (FAAF) per un import de 7.224 milions d'euros a un total de 31 entitats i a un tipus d'interès marginal del 3,750%, respecte d'un import sol·licitat de 9.479 milions d'euros, segons ha informat avui el Ministeri d'Economia.

El departament que dirigeix Pedro Solbes ha precisat que aquest import adjudicat suposa el 76% del total sol·licitat per les entitats, que han demanat 9.479 milions d'euros.

D'aquesta manera, la segona subhasta de liquiditat, a la qual s'han presentat 37 entitats, se salda amb major èxit que la primera, en què es van comprar actius a 23 entitats financeres per un import de 2.115 milions d'euros.

Solbes, content
El vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, ha qualificat avui com a "molt positiu" el resultat de la subhasta i ha afegit que ha estat "el que es preveia", i alhora ha destacat que s'ha multiplicat per tres la compra d'actius davant de la primera subhasta.

"Era el que esperàvem", ha assenyalat Solbes en resposta als periodistes als passadissos del Congrés dels Diputats, on ha recordat que la primera subhasta celebrada el desembre era "el moment inicial". "Algunes entitats encara no coneixien els procediments i tenien els dubtes de la presa de posició del Banc Central Europeu" sobre la baixada de tipus, ha afegit.

Tot i això, ha assegurat que la primera subhasta, on es va concedir menys de la meitat dels 5.000 milions oferts, va ser també "un èxit perquè era una primera subhasta".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.