Economia

La facturació del sector serveis cau un 7,5% al juny respecte al 2007

Economia

El sector serveis també pateix la desacceleració econòmica i aquest juny la facturació a Catalunya ha caigut el 7,5% en relació al mateix mes del 2007, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La contracció no ha afectat l'ocupació que gairebé s'ha estabilitzat amb un petit repunt de l'0,1%.

 La caiguda de la xifra de negocis al conjunt de l'estat espanyol ha estat del 4,8% i l'ocupació disminueix un 0,1%.

Per sectors, la facturació que més cau és el vinculat a la venda de vehicles, amb una reducció del 20,5% i els serveis de selecció de personal que cauen el 12,8%. Per ocupació, el que pateix més la desacceleració és el de selecció de personal que perd el 13,8% de la plantilla.

Les activitats que trenquen la tendència descendent del sector serveis són les empreses que ofereixen serveis de vigilància i seguretat, que incrementen la facturació el 8,9% i el de les activitat diverses a les empreses, que augmenten el 7,7%. Els serveis informàtics també obtenen un bon comportament amb una pujada del 4,3%.

Pel que fa a les activitats que sumen ocupació són les empreses de serveis informàtics i les empreses de vigilància i seguretat les que augmenten les plantilles un 5% cada una d'elles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.