Economia

El govern espanyol obre una nova línia de finançament per les pimes

El vicepresident segon del govern espanyol, Pedro Solbes, ha anunciat avui que l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) obrirà una nova línia de crèdit de 10.000 milions d'euros per ajudar al finançament del capital circulant –diners per funcionar– de les pimes que siguin solvents però que pateixin restriccions de crèdit.

Solbes també ha anunciat que l'ICO permetrà una moratòria de fins a un any en el pagament dels préstecs de la línia ICO-PIME que s'hagin subscrit des de gener del 2006, el que suposarà una injecció de 5.000 milions d'euros per a les petites i mitjanes empreses.

Aquestes dues mesures, juntament amb l'ampliació del capital previst per les actuals línies de finançament que té obertes l'ICO, suposaran una injecció de liquiditat per a les pymes de 29.000 milions d'euros, el 2% del PIB, una xifra "considerable" segons ha assenyalat Solbes a Madrid.

Segons Solbes, el govern espanyol pretén posar aquesta dotació a disposició de les pymes a partir del pròxim 1 de gener, malgrat que suposa un "gran esforç financer" per part de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.