Economia

Els concursos de creditors creixen un 513% a l'estiu a Barcelona respecte el 2007

Economia

El jutjats mercantils de Barcelona han rebut des del 31 de juliol i fins al 3 de setembre un total de 77 concursos de creditors (antiga suspensió de pagament), el que representa un 513% més que en el mateix període de 2007, quan se'n van presentar quinze, segons ha informat en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

De les peticions d'obertura de processos concursals, sis són necessàries, 43 són voluntàries –presentades per la mateixa empresa– amb un passiu d'un a deu milions d'euros, 21 són de menys de deu milions d'euros i 7 són voluntàries de més de deu milions, mentre que les altres 6 són considerades necessàries, és a dir, han estat els creditors els que han insta al jutjat a obrir el procés.

31 de juliol, dia negre

El dia en el qual es va comptabilitzar un major nombre de registres va ser el 31 de juliol, últim dia hàbil abans de les vacances del mes d'agost, en què es van presentar 55 suspensions de pagaments, cosa que va significar un augment del 458% respecte l'any anterior, en el que en aquella data es van registrar dotze processos concursals.

Segons les dades del Consell General del Poder Judicial de l'any 2007, a Catalunya es presenten i tramiten el 20% de les peticions de suspensió de pagaments del conjunt d'Espanya, i està previst que al desembre es creïn dos nous jutjats mercantils a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.