Economia

Les vendes de cotxes de segona mà cauen un 10% a Catalunya fins a l'agost

Economia

Les vendes de cotxes i totterrenys usats a Catalunya han arribat a les 227.354 unitats durant els vuit primers mesos de l'any, xifra que representa una disminució propera al 10% en comparació amb el mateix període de l'any passat, segons dades de la Federació Catalana de Venedors de Vehicles a Motor (Fecavem). Les dades han estat facilitades amb motiu del Saló del Vehicle Garantit de la Fira de Barcelona, que se celebrarà del 29 de novembre fins al 8 de desembre.

La Fecavem ha ressaltat que, tot i el descens, el sector aguanta millor la conjuntura econòmica que els nous vehicles, dels quals es van vendre 108.153 unitats entre gener i agost. En l'actualitat, a l'Estat espanyol per cada cotxe nou se'n venen 1,2 d'ocasió, mentre que a Catalunya la relació és de 2,06.

El 30% de les vendes d'ocasió realitzades en els tres primers trimestres de l'any ha correspost a vehicles amb menys de cinc anys. La meitat d'aquests estan matriculats el 2008 i el 2007. El 37% correspon a cotxes matriculats entre 2003 i 1998, i el 33% té més de deu anys, segons la Fecavem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.