Economia

Bush rebutja la refundació que proposa Sarkozy

El president sortint dels EUA, George W. Bush, va voler tallar d’arrel qualsevol temptació europea de refundar el capitalisme i en les vigílies de la cimera del G-20 va fer una aferrissada defensa de les bondats del lliure mercat alertant, alhora, dels perills d’una “sobreregulació”.

“És cert que en aquesta crisi s’han produït errades, però no suposa un fracàs del sistema de lliure mercat, i la resposta no ha de ser reinventar aquest sistema, sinó solucionar els problemes i fer les reformes necessàries al mateix temps que s’avança en els principis del lliure mercat que han proporcionat prosperitat i esperança a la gent de tot el món”, va advertir Bush, amb la mirada fixada a l’altra banda de l’oceà i sobretot marcant distàncies amb l’hiperlideratge i els plantejaments que ha posat sobre la taula el president francès i de torn de la UE, Nicolas Sarkozy.

Les paraules de Bush, tanmateix, no van servir per moderar les ambicions reformistes de Sarkozy, que, fidel al seu ampul·lós estil i insatisfet amb la seva defensa d’un nou capitalisme que tingui en compte l’ètica, va anunciar que demà a Washington defensarà la idea que el dòlar no pot seguir sent la única moneda de referència internacional. Sarkozy va avançar que vol “explicar que el dòlar, que després de la Segona Guerra Mundial era l’única moneda del món, no pot pretendre seguir sent-ho”. “El món canvia, som al segle XXI”, va sentenciar el també president de torn de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.