Economia

Solbes assegura que no hi ha cap entitat en situació de risc

Crisi

El vicepresident segon i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes, assegura que cap entitat financera espanyola està en situació de risc i que no creu que es puguin donar situacions crítiques com ha passat en d'altres entitats estrangeres. També ha recordat que les entitats financeres no són immunes a la crisi ni a les dificultats financeres ni a l'increment de la morositat, que, segons ha avançat, seguirà creixent perquè "existeixen factors que fan preveure nous increments".

Solbes ha valorat de forma positiva la mesura adoptada aquest dimecres pel Banc Central  Europeu i la Reserva Federal nord-americana de retallar mig punt els tipus d'interès. Amb tot, ha remarcat que les diferents mesures adoptades pels països, com la nacionalització de bancs i les injeccions de liquiditat, han demostrat "no ser suficients". Per aquest motiu ha demanat un "enfocament general".

En aquest sentit, ha recordat que la mesura adoptada pel govern espanyol per afavorir la liquiditat en el mercat, amb la creació d'un fons amb 30.000 milions d'euros, va destinada a restablir el funcionament dels mercats.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.