Economia

Zapatero anuncia una dotació d'11.000 milions d'euros amb càrrec als PGE per reactivar l'activitat econòmica

Política

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que el Consell de ministres aprovarà aquest divendres un real decret llei amb una dotació extraordinària d'11.000 milions d'euros amb càrrec als comptes del 2008, objectiu de la qual serà frenar la destrucció de llocs de treball i reactivar l'activitat econòmica.

Durant la seva compareixença a petició pròpia davant el ple del Congrés, Zapatero ha explicat que amb una part d'aquesta dotació es crearà un fons extraordinari d'inversió pública en l'àmbit local amb el que es crearan 300.000 llocs de treball.

A més, l'executiu posarà en marxa diverses mesures dirigides a incrementar la cooperació de l'Estat amb els ajuntaments, a augmentar la inversió pública en l'àmbit local, a activitats d'I+D i, a la rehabilitació, a la millora d'instal·lacions vinculades amb la seguretat pública i a actuacions mediambientals.

Part de la dotació també es destinarà a mesures destinades a reactivar el sector de l'automoció, així com a millorar el finançament de les comunitats autònomes destinada a millorar els seus sistemes d'atenció a la dependència i de turisme social.

Rajoy titlla les mesures contra l'atur de "precipitades"
Per a Rajoy, Zapatero es limita a prendre una sèrie de mesures "inconnexes, precipitades, amb falta de coherència i efímeres". Rajoy ha plantejat necessari un "pla anticrisis realista i previsible".

CiU retreu a Zapatero que presenti un "popurri" de mesures
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que les mesures presentades pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, són un "popurri" d'iniciatives contra la crisi "inconnexes". Duran creu que Zapatero treballa sense una planificació estratègica i que "no dóna credibilitat que aparegui cada divendres després del Consell de Ministres amb la proposta de la setmana", "necessitem un pla per la legislatura", ha reclamat Duran.

Sobre el finançament, Durant ha retret que "després de dos anys i tres mesos des de l'aprovació de l'Estatut és inconcebible" que no s'apliqui i això "perjudica directament el funcionament de l'administració catalana".

Herrera critica que Zapatero faci una política de "gestos"
El portaveu d'ICV al Congrés, Joan Herrera, ha explicat que "el que avui necessitem és un pressupost expansiu, social i sostenible" i no el cinquè paquet de mesures que porta el govern espanyol "més preocupat per l'efectisme que per l'efectivitat, més preocupat pels gestos".

Herrera creu que la situació "va més enllà de l'imaginat i té totes les traces de ser una llarga i dolorosa recessió, sense descartar la més temuda depressió", ha subratllat Herrera, que ha afegit que l'economia està a "prop del precipici perquè van gastar el marge de maniobra en xecs i ocurrències".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.