Economia

Zapatero obre les portes de Repsol a la russa Lukoil

L’arribada d’un nou soci de referència a Repsol YPF sembla imminent. La constructora Sacyr, aclaparada pel seu elevat endeutament, negocia contra rellotge el traspàs del seu paquet del 20% en la petroliera espanyola i en aquesta cursa sembla que la russa Lukoil porta avantatge respecte a altres grups. Les avançades converses han portat fins i tot Criteria, el holding inversor de La Caixa, a sumar-se a les negociacions per tal de reduir la seva presència a la petroliera espanyola. Lukoil treballa per fer-se amb el 29,9% de Repsol, just el llindar per evitar el llançament d’una opa.

Zapatero no va mostrar-se ahir reticent a l’operació. “El govern estarà atent perquè entén que es bo que Repsol YPF tingui bandera espanyola, però estem parlant de companyies privades”, va dir el cap de l’executiu central, que va afegir: “Lukoil és una companyia privada que té com a primer accionista una companyia nord-americana [en referència a ConocoPhilips] que controla el 20% de les accions”.

Fonts coneixedores de l’operació van explicar ahir que Lukoil negocia ara amb Sacyr el preu que desemborsarà per cada acció de Repsol. Un cop definit, se sumaran a la venda altres accionistes desitjosos d’abandonar o reduir la seva presència a la petroliera espanyola, com Criteria o Caixa Catalunya. El holding inversor de La Caixa controla de forma directa el 9,1% de Repsol, encara que manté a través de la societat Repinves –en aliança al 50% amb Caixa Catalunya– un altre paquet del 6,1%. “Estem disposats a vendre aquesta participació si obtenim un preu raonable”, van assenyalar ahir fonts de Repinves.

Sacyr va comprar el 20% de Repsol a finals de l’any 2006 a un preu del voltant de 26 euros per títol, una xifra que sembla que estaria disposada a desemborsar Lukoil. Ahir les accions de Repsol van tancar a 13,6 euros, mentre que els títols de Sacyr es van disparar un 13,2%, fins als 7,36 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La Paeria convocarà una cimera per impulsar la capitalitat hortofructícola de Lleida

Lleida
Economia

Bones perspectives de collita de la figa d’Alguaire gràcies a les altes temperatures

Alguaire
Economia

L’Ajuntament tanca sis parades dels antics ocellaires de la Rambla

Barcelona
unió europea

Brussel·les revisa a la baixa els aranzels als cotxes elèctrics xinesos

barcelona
Economia

Tercer any de mala collita de fruita seca al Camp de Tarragona

Tarragona
economia

L’alça del dèficit comercial alerta les empreses exportadores

barcelona
GIRONA

El PSC manifesta la seva preocupació per l’impacte de la ZBE en els comerços

GIRONA
ECONOMIA

La Paeria assessora en un any més de 100 veïns interessat a crear una empresa

LLEIDA
Tribuna

Entenent la nostra irracionalitat diària

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI