Economia

Zapatero obre les portes de Repsol a la russa Lukoil

L’arribada d’un nou soci de referència a Repsol YPF sembla imminent. La constructora Sacyr, aclaparada pel seu elevat endeutament, negocia contra rellotge el traspàs del seu paquet del 20% en la petroliera espanyola i en aquesta cursa sembla que la russa Lukoil porta avantatge respecte a altres grups. Les avançades converses han portat fins i tot Criteria, el holding inversor de La Caixa, a sumar-se a les negociacions per tal de reduir la seva presència a la petroliera espanyola. Lukoil treballa per fer-se amb el 29,9% de Repsol, just el llindar per evitar el llançament d’una opa.

Zapatero no va mostrar-se ahir reticent a l’operació. “El govern estarà atent perquè entén que es bo que Repsol YPF tingui bandera espanyola, però estem parlant de companyies privades”, va dir el cap de l’executiu central, que va afegir: “Lukoil és una companyia privada que té com a primer accionista una companyia nord-americana [en referència a ConocoPhilips] que controla el 20% de les accions”.

Fonts coneixedores de l’operació van explicar ahir que Lukoil negocia ara amb Sacyr el preu que desemborsarà per cada acció de Repsol. Un cop definit, se sumaran a la venda altres accionistes desitjosos d’abandonar o reduir la seva presència a la petroliera espanyola, com Criteria o Caixa Catalunya. El holding inversor de La Caixa controla de forma directa el 9,1% de Repsol, encara que manté a través de la societat Repinves –en aliança al 50% amb Caixa Catalunya– un altre paquet del 6,1%. “Estem disposats a vendre aquesta participació si obtenim un preu raonable”, van assenyalar ahir fonts de Repinves.

Sacyr va comprar el 20% de Repsol a finals de l’any 2006 a un preu del voltant de 26 euros per títol, una xifra que sembla que estaria disposada a desemborsar Lukoil. Ahir les accions de Repsol van tancar a 13,6 euros, mentre que els títols de Sacyr es van disparar un 13,2%, fins als 7,36 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Denuncien que han d’atendre 11 persones que treballaven a més de 40 graus

Cambrils
SERVEIS

Personal de neteja i administratius, els més buscats als Serveis Locals d’Ocupació de Barcelona

Barcelona
empreses

Un tribunal dels EUA dictamina que Google viola les lleis antimonopoli

barcelona
economia

El Nikkei registra la pujada més gran des del 2008 l’endemà de la caiguda

barcelona
COMERÇ

Els comerços de Tarragona estan molt poc digitalitzats

TARRAGONA
habitatge

La compravenda d’habitatge cau un 11% al juny

barcelona
economia

Creixen un 55% els autoconsums col·lectius connectats a Endesa

girona
GIRONA

La compravenda d’habitatges a la demarcació cau un 13,3% el mes de juny

GIRONA
economia

Raimat inicia la verema amb molt bones perspectives gràcies a les temperatures del maig i juny

Raimat