Economia

La CE descarta que es cobri per rebre trucades al mòbil

Economia

La Comissió Europea va descartar ahir que la seva proposta per reduir les tarifes de terminació dels operadors de telefonia mòbil pugui derivar en el cobrament als usuaris per la recepció de trucades. Segons fonts comunitàries, ni la CE ni els operadors europeus es plantegen aquesta possibilitat per compensar la reducció d’ingressos que hi haurà si s’harmonitzen les tarifes de terminació –que les companyies cobren a altres operadores per l’ús de la xarxa.

No obstant això, l’Associació Europea d’Operadores de Telecomunicacions, que agrupa companyies com Telefónica, British Telecom i France Telecom, amenaça d’aplicar-ho perquè considera que “els canvis radicals en la metodologia de les tarifes de terminació les perjudicarà” .

La CE ha demanat als organismes reguladors dels Estats membres que calculin el cost efectiu de les trucades de terminació per tal de “garantir la coherència en el mercat europeu i vetllar per la justa competència”. Ara les tarifes de terminació oscil·len entre 2 i 19 cèntims d’euro per minut, una disparitat que demostra que hi ha “algun error en el sistema”, segons fonts de la CE. En el cas d’Espanya, aquestes tarifes varien molt poc respecte de la mitjana dels Vint-i-set ja que estan situades al voltant dels 8 cèntims d’euro.

La CE pretén que aquestes tarifes s’abaixin per situar-les al nivell de les que es paguen en telefonia fixa, que estan entre 1 i 2 cèntims d’euro per minut.

Llavors serà quan potser les operadores es passin al sistema nord-americà, conegut com a bill and keep, és a dir, l’operador de mòbil es queda tot el que ha ingressat per la factura de mòbil del seu client.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.