Economia

L'Euríbor trenca la tendència i baixa a l'agost fins al 5,323%

Economia

L'Euríbor, tipus al qual es concedeixen la majoria de les hipoteques a l'Estat, ha trencat la tendència alcista dels últims cinc mesos en baixar a l'agost set centèssimes respecte al mes de juliol i tancar en el 5,323%. Malgrat aquest descens, l'Euríbor continua encarint les hipoteques.

I és que malgrat la moderació, l'indicador continua fregant màxims, ja que no ha aconseguit baixar del nivell del 5 per cent que va recuperar el juny d'aquest any. Així totes aquelles persones que hagin de revisar la seva hipoteca aquests dies veuran com la seva quota s'encareix uns 70 euros al mes o més de 800 euros l'any.

Segons dades del mercat, des del 1999, quan va començar a cotitzar l'Euríbor, l'indicador només ha estat en dues ocasions, juny i juliol d'aquest any, per sobre de la mitjana aconseguida el mes d'agost.

En comparació al juliol, el referent hipotecari per excel·lència ha perdut 0,07 punts, però des del  mes d'agost del 2007 -quan estava en e 4,661 per cent- ha guanyat 0,662 punts, fet que provoca l'encariment de les hipoteques que, normalment, tenen una renovació anual.

Ara fa un any, a l'agost, la hipoteca mitjana pujava, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, a 170.808 euros, fet que amb un termini d'amortització de 25 anys i un diferencial del 0,5 per cent es tradueix en quotes mensuals de 1.014,6 euros.

D'aquesta manera, aquells que revisin anualment el seu préster referenciat a l'euríbor d'agost patiran una pujada que farà augmentar la quota fins els 1.081,8 euros. qie representa 67,2 euros més al mes i un sobrecàrrec a l'any d'uns 806,4 euros.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.