Economia

De la Vega espera que Repsol continuï "dirigida per espanyols"

Sectors estratègics

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha anunciat aquest divendres que l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero "desitja" que Repsol YPF "continuï sent una empresa dirigida per espanyols", i ha recordat que intervenir en la possible venda de l'empresa a companyies privades seria tornar a "temps passats".

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, De la Vega ha respost així a la possible venda a la petroliera russa Lukoil de les participacions que Sacyr Vallehermoso i La Caixa tenen a Repsol.

Per la vicepresidenta, l'important és "la fortalesa de les empreses espanyoles pel bé de l'economia nacional". "Repsol i els seus accionistes Sacyr i La Caixa són empreses privades i tenen els seus plans de negoci i les seves necessitats", ha subratllat. I ha afegit que espera que ningú no suggereixi que el govern espanyol intervingui per "prohibir o exigir" possibles compres o vendes d'empreses privades.

La Caixa està disposada a vendre la participació que manté a Repsol YPF a través de Criteria a la petroliera russa Lukoil. En concret, i segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'operació es realitzaria sempre que la russa aconseguís arribar a un acord amb Sacyr Vallehermoso per comprar-li el 20% i finançament per a tota l'operació.

L'entitat catalana ha reconegut que ha mantingut converses amb diversos potencials inversors en Repsol YPF per vendre la seva participació en la companyia que presideix Antoni Brufau "en paral·lel a una possible adquisició de les accions que de la petroliera té Sacyr Vallehermoso".

La Caixa és present a Repsol YPF de forma indirecta a través de Criteria, que té el 9,1%, i de la societat que comparteix amb Caixa Catalunya, Repinves, que posseeix el 6,1% per cent de la petroliera.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Unió Europea

Brussel·les estudia multar la xarxa social X per incomplir la Llei de serveis digitals

Barcelona
economia

En marxa el sistema per nodrir d’energia elèctrica els vaixells de la zona de contenidors del Port de Barcelona

Barcelona
economia

Els preus s’apugen sis dècimes a les comarques gironines al juny

girona

Impuls per activar la primera fase del canal Xerta-Sénia a finals d’any

Xerta
economia

Els usuaris del metro creixen un 6% al maig, i superen els 43 milions

Barcelona
turisme

Casa Batlló rep 1,5 milions de visitants el 2023 i supera els 50 milions de facturació

barcelona
política

Catalunya lidera la captació de fons Next Generation a l’Estat

barcelona

Granollers activa un pla per promoure el comerç urbà

Granollers

Eurecat i GironaHub impulsen la generació de start-ups tecnològiques

GIRONA