Economia

Serra Soldadura presenta un ERO per acomiadar 107 treballadors a Barcelona

L'empresa Serra Soldadura ha presentat avui un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 107 dels 283 treballadors de la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona.

El grup, dedicat al disseny de sistemes d'automatització de processos industrials, especialment per al sector de l'automoció i l'aeronàutica, ha comunicat aquest matí a la representació sindical que avui mateix anava a presentar davant Treball un expedient de rescissió de 107 contractes, fet que suposa prop del 38 per cent de la plantilla.

CCOO ha expressat el seu rebuig a aquesta mesura i ha instat la companyia a buscar mesures alternatives que permetin evitar els acomiadaments, que Serra Soldadura addueix per fer front a la caiguda dels encàrrecs.

El sindicat ha criticat la manera en què l'empresa ha plantejat l'expedient, ja que no ha donat temps al comitè a estudiar prèviament la situació per intentar buscar una solució alternativa que sigui menys traumàtica per a la plantilla.

És per això pel que ha demanat a la companyia que endarrereixi fins després de Setmana Santa l'inici del període de consultes de l'expedient, proposta que ha estat rebutjada per la companyia.

Història
L'actual Grup Serra va iniciar el seu camí fa més de 70 anys, el 1934, quan la família Serra va posar en marxa un petit taller a Barcelona dedicat a la producció d'unitats de soldadura i forns industrials.

El 1942 va crear Aplicaciones Eléctricas Serra, especialitzada en el disseny i fabricació de màquines de soldadura, i el 1972 va constituir Serra Soldadura, dedicada al desenvolupament de sistemes d'automatització de processos.

Va ser en els anys 90 quan el grup va consolidar la seva expansió internacional amb la creació de filials a França, Portugal i el Brasil, així com amb l'obertura d'una àmplia xarxa de representants en els cinc continents.

El grup va assolir el seu màxim nivell de creixement l'any 2000, amb la creació de la divisió Serra Aeronautics, dedicada a proporcionar solucions en automatització al sector aeroespacial



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Sabadell demana més concreció a l’oferta de compra del BBVA

barcelona

Pronovias redueix l’ERO a 64 persones i evita la vaga

Barcelona
economia

El TJUE avala la macrodemanda contra cent bancs per les clàusules sòl

barcelona
economia

L’Ajuntament comprarà un edifici al Raval per destinar 8 pisos al lloguer social

Barcelona
economia

El CTESC alerta que l’habitatge és el “principal problema social” i exigeixen accions “imaginatives”

barcelona
economia

Lleida-Alguaire estrena un node 5G per millorar la cobertura i la connectivitat de les empreses

Alguaire
economia

Catalunya supera per primer cop els dos milions de turistes estrangers en un mes de maig

barcelona

Refundar: família empresària Fisas-Guixà

conseller de famílies empresàries

Girona assoleix un nou rècord d’ocupació aquest juny

girona