Economia

Corbacho augura que el 2010 serà l'any de la recuperació de la crisi econòmica

Economia

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha assegurat aquest dijous que el 2010 "ha de ser no només l'any de la sortida, sinó de la recuperació de la crisi econòmica", com apunten molts analistes i institucions econòmiques.

En declaracions als periodistes abans de la seva intervenció davant de la Comissió de Treball i Immigració del Congrés dels Diputats, Corbacho ha assegurat que el primer semestre del 2009 serà un "període dur" de destrucció d'ocupació, però ha precisat que a partir de juny es començaran a detectar els "primers símptomes" de recuperació. En aquest sentit, ha reiterat la seva confiança en les mesures aplicades pel govern espanyol, entre les quals destaca el fons d'inversió local de 8.000 milions, que suposarà la creació de 300.000 llocs de treball, i que impediran que l'Estat espanyol arribi als quatre milions d'aturats.

A més, en la seva intervenció, Corbacho ha qualificat de "bona dada" l'última xifra de l'IPC, que ha caigut un punt al desembre i ha tancat el 2008 en l'1,4%, ja que, segons el ministre, "tindrà efectes positius" sobre les hipoteques. Corbacho també ha animat els bancs a fer "un esforç" perquè els crèdits arribin als ciutadans "amb més rapidesa". En aquest aspecte, el ministre de Treball ha afirmat que el govern espanyol "ja ha pres mesures" sobre els bancs perquè "enfoquin l'economia" als ciutadans, a través de la compra d'actius o avalant operacions per facilitar els crèdits.

Revisar els EROs
Corbacho ha informat que en la revisió sobre l'actual legislació dels expedients de regulació d'ocupació (EROs) que prepara el seu departament s'estudiarà la possibilitat de reposar les prestacions percebudes pel treballador per suspensió de contracte si posteriorment resulta acomiadat. Corbacho ha afegit que la reforma legal dels EROs fixarà criteris sobre edat i les condicions de les prejubilacions. 

Corbacho també ha explicat que es consideraran els plans socials de recol·locació com a requisit bàsic dels EROs i ha destacat que les empreses "que s'autoproclamin com a socialment responsables" hauran de "demostrar-ho", procurant que els seus ajustos tinguin el "mínim efecte negatiu" sobre els treballadors.

Salari mínim interprofessional
Per altra banda, Corbacho ha explicat que el govern espanyol manté el seu compromís que el salari mínim interprofessional (SMI) arribi als 800 euros l'any 2012, cosa que obligarà a realitzar augments "molt superiors" en els propers exercicis. L'any 2009, l'SMI ha augmentat fins als 624 euros mensuals, un 4% més, davant el 8% demandat pels sindicats i el 2% de la patronal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Solsona i Cardona impulsen el relleu generacional en comerços

Solsona
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona