Economia

El pla de baixes incentivades de Nissan només convenç onze treballadors

Econòmica

Només onze treballadors de Nissan s'han acollit fins ara al nou pla de baixes incentivades que ha posat en marxa la companyia per retallar el màxim nombre d'ocupacions a la planta de la Zona Franca de Barcelona de la forma menys traumàtica possible. La direcció de Nissan s'ha tornat a reunir aquest dimecres amb el comitè d'empresa, al qual ha informat de l'escàs èxit que ha tingut fins ara el pla de baixes voluntàries, al qual s'han apuntat onze empleats, mentre que una quarantena han demanat informació.

Nissan ofereix als treballadors una indemnització d'entre 20.000 i 120.000 euros, una xifra que millora notablement l'anterior pla de baixes voluntàries, al qual s'han acollit 226 treballadors, que partia d'una compensació mínima de 8.000 euros, fins a un límit de 60.000. La direcció de Nissan volia incentivar amb aquesta mesura la marxa de l'empresa de més de 1.400 treballadors, fet que permetria redimensionar la plantilla en 2.800 empleats. Aquest últim pla, del qual s'ha informat per carta a tots els treballadors, es va posar en marxa a principi de febrer i estarà obert fins al 15 de març.

A la reunió, segons les mateixes fonts, la direcció de Nissan no ha descartat tornar a presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a la planta de Barcelona si amb el pla de baixes incentivades no n'hi ha prou per reduir la plantilla.

Al marge d'informar els sindicats de la marxa d'aquest pla, de poc més ha servit la reunió mantinguda avui entre la direcció i el comitè de Nissan. Els sindicats s'han mostrat disposats a arribar a un acord sobre el pla industrial, encara que han exigit a la multinacional una major concreció per poder avaluar el sobrant de treballadors que té l'empresa.

"Nosaltres volem compromisos i concrecions del futur de l'empresa i amb això farem una valoració real de l'excedent de treballadors", ha indicat un portaveu sindical, que ha reiterat que el comitè "mai signarà acomiadaments".

De la seva banda, el portaveu de Nissan, Alfredo Castaño, ha indicat que la trobada ha conclòs "sense avenços" davant la falta de resposta dels sindicats a les propostes i plantejaments de la companyia japonesa. Castaño ha advertit que "en tota negociació hi ha un moment en què s'arriba a la ruptura" i que empresa i sindicats hi estan més a prop que de l'acord.

"Nosaltres ja ho hem dit tot, no tenim res més a explicar. Tots hem de posar de la nostra part i nosaltres ho hem fet", ha destacat Castaño, que ha instat el comitè a donar un pas endavant i adoptar una decisió sobre el futur de la planta catalana. Les dues parts tenen de termini fins al 31 de març per arribar a un acord sobre el futur de la factoria de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.