Economia

Més de 200 treballadors de Correus aturen la feina al centre de la Zona Franca perquè no tenen calefacció

Economia

Els treballadors de Correus del centre de la Zona Franca han deixat de treballar a mig matí perquè, segons diuen, treballen "a menys temperatura" que la del carrer. El treballador d'aquest centre i de la CGT, Julián Cuevas, ha explicat que des del 2005 els sindicats han denunciat en tres ocasions les condicions en què treballen a Inspecció de Treball i la delegació territorial del govern, però que Correus ha incomplert les resolucions de les autoritats.

Fonts de Correus asseguren que la calefacció va deixar de funcionar fa uns dies i que el servei de manteniment no ha pogut arreglar-la per les festes, i també que el centre està pendent d'una reforma i ampliació que millorarà la climatització.

El centre de Correus de la Zona Franca de Barcelona, CAM 2, és un edifici construït el 1998 "amb deficiències", segons ha explicat Cuevas, ja que com a conseqüència de la distribució de portes i finestres les corrents d'aire provoquen que a l'interior s'hi treballi a la mateixa temperatura que a l'exterior, o fins i tot a un o dos graus menys.

Per la seva banda, Correus assegura que al centre sí que hi ha calefacció, però que el dia 2 de gener es va produir una avaria que no s'ha pogut solucionar ja que el servei de manteniment estava "saturat" com a conseqüència de les festes de Nadal.

15.000 paquets al dia
Al centre arriben aproximadament uns 15.000 paquets al dia que es manipulen i distribueixen a tot l'Estat. Per aquest motiu, els treballadors alerten que amb la seva aturada afectaran molts receptors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.