Economia

Fornesa defensa que les entitats financeres que van malament han de desaparèixer

Economia

El president de Criteria, Ricard Fornesa, ha dit aquest dimecres que "veu possible, però difícil" la fusió de caixes d'estalvis estatals. Davant la crisi econòmica actual, s'ha posicionat a favor que les entitats financeres que van malament desapareguin.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Fornesa ha indicat que les caixes d'estalvis no són "tan complementàries", que no considera que hi hagi "problemes evidents que ho justifiquin", i que a més, algunes fusions podrien "empitjorar" els problemes de les caixes.

Sobre l'actual crisi financera, el president de Criteria opina que fa falta distingir les ajudes a les entitats financeres segons el seu estat i, per això, ha defensat que fa falta intervenir i depurar les entitats que estan en pitjor situació. "Les que van bé, impulsar-les i ajudar-les. Les que van mitjanament bé, acabar-les d'ajudar, i les que van malament, intervenir-les, depurar-les" o que desapareguin, ha remarcat.

Ha posat com a exemple que l'any 1984 van desaparèixer 56 bancs a l'Estat i "no va passar res", de manera que Fornesa ha mantingut: "No hem d'espantar-nos de les intervencions" en bancs i caixes.

"Hi ha crítiques que vénen del desconeixement, perquè els diners no es regalen a la banca, sinó que són préstecs amb interès de mercat", ha lamentat Fornesa, que també ha criticat que "després d'una gestió incorrecta, determinats directius de banca -com és el cas d'AIG- rebin indemnitzacions quantioses".

"Comprenc que aquesta actitud pugui ofendre i hem de corregir-ho", ha declarat, abans de recordar que Criteria "sí que ha congelat les retribucions al consell d'administració".

Respecte a la venda del parc temàtic Port Aventura, on Criteria té el 100%, Fornesa ha apuntat que "no és lògic que ens quedem", ja que no és l'estratègia del holding.

Ha indicat que Criteria no ha rebut fins ara "ofertes que valguin la pena", i que tenen previst quedar-se amb una "petita porció" de la companyia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Preacord d’ERO a Vodafone, que es sotmetrà a votació de la plantilla

Barcelona
ECONOMIA

Barcelona ha executat el 47% dels 276 milions que gestiona dels Next Generation

Barcelona

El cost de la vida creix un 0,6% el juny a la demarcació

girona
ECONOMIA

Inici de la campanya de la pera a Ponent, amb una previsió de 15.000 tones

Els Alamús
economia

Els congressistes gaudiran de promocions i descomptes al comerç local

girona
economia

La Fundació Habitatge Social alerta del risc de la manca d’habitatge social

Barcelona
Economia

El govern acorda un préstec amb el BEI per fer 4.300 pisos de lloguer social

barcelona
Economia

La compravenda d’habitatges cau un 24,5% al maig

barcelona
Husamm Dabbagh
FUNDADOR DE BIOPHENOLICS

“Hem creat l’eina contra l’envelliment prematur”