Economia

Comerciants i restauradors volen ser a la nova Spanair

Aerolínies

El món del comerç vol unir-se a la resta d’emprenedors que han apostat per Spanair. Botiguers i restauradors ja han proposat als nous propietaris de l’aerolínia que estudiïn de quina manera poden formar part de l’accionariat del grup o, almenys, donar-li el seu suport econòmic, encara que sigui a través de petites aportacions, gairebé simbòliques. Segons va avançar ahir Expansión, una possible via són els bons convertibles.

Com va confirmar a l’AVUI el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Gaietà Farràs, la idea és que Spanair llanci una emissió de bons convertibles a tres anys en descomptes per viatjar i, “fins i tot, convertibles en accions”. Farràs creu que aquesta és la millor manera de mostrar el suport “moral i econòmic” que els comerciants donen a la compra de Spanair. El president del gremi és conscient que és un mal moment per demanar diners al comerç, però destaca que les aportacions serien petites –entre 600 i 1.000 euros– i defensa que hi pot haver força gent interessada.
Segons el diari esmentat, el gremi de restauració vol captar fins a 100.000 euros. “Pot ser poc comparat amb els milions que han posat la resta d’inversors –reflexiona Farràs– però és important perquè d’aquesta manera el petit teixit empresarial català demostra la seva confiança en aquest projecte”.

Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, també dóna ple suport a la compra de l’aerolínia, ja que “és una inversió bona per a Catalunya, l’activitat econòmica i el comerç”. Fraile destaca, però, que l’oferiment dels botiguers tot just està sent estudiat. Els promotors admeten que encara no s’ha arribat al detall de la proposta i expliquen que es reuniran durant els propers dies amb Catalana d’Iniciatives i Turisme de Barcelona, els dos organismes que lideren l’operació, per “vehicular” la seva possible entrada.

Feina garantida
Mentrestant, entre la plantilla de Spanair hi ha satisfacció pels plans del grup de mantenir els 530 llocs de treball de la seu de Palma. Segons va confirmar la responsable del sector aeri de CCOO a Balears, Carmen Díaz, els nous propietaris traslladaran la seu social a Barcelona però deixaran la seu administrativa a Palma. No es descarta que “més endavant” s’ofereixi a alguns empleats l’opció de traslladar-se.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els preus es contenen amb un creixement interanual del 2,7% al juliol

GIRONA
economia

La inflació baixa gràcies a l’electricitat i els aliments

barcelona
economia

L’atur juvenil mundial marca la xifra més baixa dels darrers quinze anys

barcelona
economia

El Prat bat un nou rècord al juliol: més de 5 milions de passatgers

barcelona
economia

Es dispara el nombre de persones i empreses que no poden fer front als seus deutes

barcelona
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona-Costa Brava supera el milió de passatgers

VILOBÍ D’ONYAR
economia

L’aeroport del Prat supera els cinc milions de passatgers al juliol i bat un nou rècord històric

El Prat de Llobregat
GIRONA

Joieria Quera obre la seva quarta botiga física a Sant Sebastià

GIRONA
L’ALTRA POTA DE LA MAJORIA

La clau d’una caixa d’obertura retardada

Barcelona