Economia

VILADECAVALLS

El govern veu bé la cessió de la fàbrica de Sony

Ficosa i Comsa-Emte la reconvertiran en un centre d'automoció i aeronàutica

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i la consellera de Treball, Mar Serna, valoren positivament una eventual cessió de la planta de Sony a Viladecavalls a les empreses Ficosa i Comsa-Ente. Ahir es va conèixer l'interès d'aquestes dues firmes per reconvertir les instal·lacions de Sony en un centre de components electrònics d'automoció i també en activitat aeronàutica. Sony anunciarà oficialment l'acord dimarts dia 7.

Huguet diu que si l'acord entre les empreses garanteix “la diversificació de Ficosa” i també “la necessitat de Sony de reestructurar les seves plantes internacionals” el govern “abonarà” l'acord que proposen les empreses. Serna, per la seva part, ha celebrat aquesta “solució imaginativa” per mantenir l'ocupació a les instal·lacions de Sony a Viladecavalls i creu que si es concreta l'acord “el sector industrial català en sortirà beneficiat”.

Aquest projecte, impulsat pel director general de Sony, Pedro Navarrete, forma part de la retirada ordenada de l'activitat de fabricació a l'Estat espanyol que afecti el mínim els prop de 1.000 treballadors que la multinacional té a Viladecavalls. Aquest any, Sony ja va vendre la seva planta a Eslovàquia a un grup de Taiwan, amb la qual cosa la retirada de la producció a l'Estat s'emmarca en els plans de Sony per abandonar la fabricació directa de televisors a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.