Economia

Álvarez assegura que "no ha canviat res" en el model de gestió d'Aena

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha explicat que el model de gestió de l'aeroport del Prat és "el mateix" que ha explicat "mil vegades". Segons Álvarez, que ha participat aquest dimecres en la sessió de control del Congrés, "no ha canviat res" respecte la proposta que va fer pública fa nou mesos que permetria l'entrada de comunitats autònomes i ajuntaments a la gestió dels aeroports.

Els aeroports de Barcelona i Madrid havien de ser els primers en acollir unes filials gestores amb aquesta representació privada i autonòmica, ja que el requisit del govern espanyol és superar els 30 milions de passatgers.

Segons el nou model de gestió d'AENA, aquesta quedarà dividia en navegació i gestió aeroportuària, amb entrada al capital privat i a les comunitats autònomes.

La participació privada s'ha xifrat en un 30% del total. Segons La Vanguardia, el ministeri d'Economia hauria rebut les línies estratègiques de com serà l'empresa que es faci càrrec de la gestió aeroportuària que quedaria en mans d'una societat matriu dotada amb 50 milions d'euros.

D'aquesta societat participarien els governs autonòmics si decideixen adquirir un paquet de l'empresa, que previsiblement podria arribar a un 30%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.