Economia

ICV alerta que molts pensionistes poden perdre els descomptes de telèfon

L'increment de les pensions aprovat per l'executiu espanyol en el darrer consell de ministres, en concret un 6%, podria deixar fora d'alguns avantatges a prop de dos milions de pensionistes, que per a Telefónica, quedarien fora dels barems establerts per accedir a descomptes importants en aquest servei, el que es coneix com a abonament social.

El diputat d'ICV al Congrés per Barcelona, Joan Herrera, ha advertit d'aquesta situació i ha anunciat una proposició no de llei per impedir-ho. Segons el diputat ecosocialista, si no es modifica el barem d'aquesta tarifa, els pensionistes pagaran molt car l'increment de les pensions del 6%, perquè acabaran pagant molt més pel telèfon en perdre l'abonament.

Poden beneficiar-se d'aquest abonament les famílies amb ingressos anuals inferiors a 1,5 vegades l'IPREM, i amb l'increment de les pensions només es beneficiarien d'aquest servei aquells qui cobren el SOVI o pensions no contributives. L'abonament social de Telefónica es dirigeix a majors de 64 anys i jubilats per incapacitat laboral absoluta, i inclou un 70% de descompte en la quota d'alta i el 95% de descompte en l'import de la quota mensual. El cost de les trucades és el mateix que per a qualsevol altre usuari.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.